MEKTIĆ NEIZRAVNO POTVRDIO

Agenti FBI ulaze u istrage o kriminalu političara u BiH

fbi
20.10.2016.
u 20:03

– Od glavne tužiteljice SAD Lorete Linč dobio sam jamstvo da će nam pružiti svaku vrstu pomoći kako bi počeli s ozbiljnom borbom protiv kriminala i korupcije. Za nekoliko dana u Sarajevo će doći američki eksperti koji će domaćim tužiteljima i policijskim agencijama pomagati u toj borbi – najavio je Mektić.

Stručnjaci američkog FBI i tužiteljstva SAD dolaze u Sarajevo kako bi pomogli u prikupljanju dokaza o navodnom kriminalu domaćih političara, doznaje EuroBlic. Ovu informaciju je neizravno potvrdio i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić, koji se nalazi u višednevnom posjetu SAD-u, piše EuroBlic. 

Ističući da je u razgovoru s čelnicima pravosudnih i istražnih institucija SAD dobio obećanje da “tim američkih eksperata” uskoro dolazi u BiH, Mektić tvrdi da bi najkasnije za nekoliko dana trebala otpočeti dogovorena suradnja.

– Od glavne tužiteljice SAD Lorete Linč dobio sam jamstvo da će nam pružiti svaku vrstu pomoći kako bi počeli s ozbiljnom borbom protiv kriminala i korupcije. Za nekoliko dana u Sarajevo će doći američki eksperti koji će domaćim tužiteljima i policijskim agencijama pomagati u toj borbi – najavljuje Mektić.

EuroBlic je prije nešto više od dva mjeseca prvi objavio da su Amerikanci, preko svog veleposlanstva u Sarajevu, ponudili pomoć istražnim organima u BiH oko prikupljanja dokaza u predmetima koji se odnose na navodnu umješanost političara iz RS i FBiH u kriminalne afere.

Izvori lista su tada otkrili da je aktualni ministar sigurnosti BiH, kao prilog svojim tvrdnjama da je suspendirani glavni tužitelj BiH Goran Salihović “mešetar”, koji je, navodno, ometao istrage u korupcijskim aferama, članovima Visokog sudskog i tužteljskog vijeća (VSTS) BiH dostavio podatke o Salihovićevom navodnom odbijanju da Amerikancima preda informacije o američkom državljaninu Slobodanu Pavloviću, vlasniku “Pavlović banke”.

– Amerikanci su preko svog veleposlanstva u Sarajevu još početkom 2016. ponudili pomoć u prikupljanju dokaza protiv Pavlovića. Iako je zbog toga u BiH bio doputovao i “specijalist” američkog FBI za financijske malverzacije, Salihović je odbijao suradnju – tvrde sugovornici ovog lista.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?