Ususret mostarskom sajmu

Agencija Gloss na sajmu predstavlja mlade dizajnere

24.03.2016.
u 07:00

Modna agencija Gloss predstavit će se u sklopu Modnog dana na 19. mostarskom sajmu

Julija Lovrić i Ivana Marić su u svijetu mode već dugi niz godina prepoznatljiv dvojac.

Zahvaljujući svom radu i dugogodišnjem prijateljstvu, mogu se pohvaliti vrlo uspješnim rezultatima. Njihova modna agencija Gloss predstavit će se u sklopu Modnog dana na 19. mostarskom sajmu.

Koliko ste dugo u manekenstvu?

Julija: Moja veza s manekenstvom traje više od dvadeset godina i mogu reći da je ono bilo i ostalo moja prva ljubav.

Ivana: Oduvijek me privlačio taj svijet mode, a prvu priliku okušati se u manekenstvu dobila sam s 15 godina.

Kako ste došli na ideju pokrenuti modnu agenciju?

Julija: Ta ideja se dugo “kuhala” u našim glavama, obje smo tražile nešto više i bolje. Ivana i ja smo savršen poslovni par čiji se uspjesi temelje na prijateljstvu, radu i volji. To je kombinacija koja jamči uspjeh.

Koliko je teško danas voditi biznis poput modne agencije?

Julija: Voditi modnu agenciju u današnje vrijeme predstavlja pravi izazov. Upravo je naša branša bila prva na udaru tijekom ekonomske krize. Zahvaljujući našim stalnim partnerima uspjeli smo se održati i izaći jači nego ikada.

Radite i s djecom i odraslima? S kim je lakše?

Ivana: Ako se radi kako treba, jednako je teško, a u isto vrijeme lako i s djecom i s odraslima.

Približava se 19. mostarski sajam s kojim surađujete već dugi niz godina. Kako je suradnja započela i što nam pripremate ove godine?

Julija: Ove godine proslavljamo 10 jubilarnih godina suradnje s mostarskim sajmom koji je naš prvi partner i oslonac u radu od samog početka modne agencije Gloss. Kao i svih prethodnih godina, na Sajmu predstavljamo najnovije modne kolekcije mladih i talentiranih dizajnera iz Mostara, s tim da se ove godine širimo i na regiju. Imat ćemo dizajnere iz Hrvatske i radujemo se suradnji.

Koje još projekte spremate u ovoj godini?

Ivana: Započeli smo dosta projekata. Ovo je posao koji zahtjeva veliku organizaciju i dugoročno planiranje. Naravno, javnost ćemo o svemu na vrijeme izvijestiti.

Postoje li neki dizajneri s kojima posebno volite raditi i imate li želju raditi s nekim imenom?

Julija: Ne bih izdvojila nijednog dizajnera posebno, svaki od njih je vezan uz jedno razdoblje našeg života i začinio ga je na poseban način.

Koje ste dosad editorijale snimili i imate li omiljene fotografe s kojima volite raditi?

Ivana: Članovi modne agencije Gloss su posljednjih godina glavni izbor za sve velike kampanje koje se rade u našem okruženju. Krasili smo brojne naslovnice, bili zaštitna lica mnogobrojnih hotela, modnih brendova, web-časopisa i jako smo ponosne na to.

Kakav je zapravo život manekenki?

Ivana: Idemo na posao i obavljamo dnevne aktivnosti kao i većina ljudi. Dani u kojima snimamo editorijale ili imamo modne revije su potpuno drugačiji, sve je užurbano, točno se zna raspored i treba ga se pridržavati. Organizacija je pola posla u svijetu mode. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?