studentski zbor

500.000 kuna za izgradnju sportskih terena unutar kampusa

doancija
03.11.2016.
u 15:02

„Ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske prepoznao je inicijativu i trud Studentskog zbora te donirao 500 tisuća kuna za izgradnju i obnovu Sveučilišnog igrališta unutar kampusa u Mostaru“, obavijestila je Janja Marušić, predsjednica Studentskog zbora mostarskog Sveučilišta.

S obzirom na veliku vrijednost projekta, mnogi su bili skeptični i nisu vjerovali u studentsku inicijativu koja je pokrenuta, prenosi Treći.ba

„Uspjeli smo!“, dodala je Marušić. „Nije bilo lako i uloženo je dosta truda, ali veliki dio novca je osiguran. Sada slijede propisani zakonski postupci te ćemo javnim putem objaviti natječaj i odabrati najpovoljnijeg izvođača na tržištu za samu realizaciju projekta.“

Veliki značaj pri ostvarenju potrebnih sredstava imala je rektorica Sveučilišta prof. dr. sc. Ljerka Ostojić, kao i dekan Građevinskog fakulteta prof. dr. sc. Ivan Lovrić.

„Hvala našoj rektorici na velikoj potpori koju nam je pružila, kao i Građevinskom fakultetu. Dekan Lovrić i asistent Čutura nesebično su podržali inicijativu te napisali cijeli projekt rekonstrukcije sportskih terena unutar kampusa“, dodala je predsjednica Studentskog zbora.

Vrijednost cijelog projekta je 160 tisuća KM. Podsjećamo, Grad Mostar je dobrom namjerom i iznosom od 3.700 KM podržao vrijednu inicijativu studenata putem uspješno apliciranog projekta na natječaju, no bilo bi to nedovoljno bez potpore Ureda za Hrvate izvan RH.

„Sretni smo, ponosni i entuzijastični, jer osjećamo da smo napravili nešto odlično za naš grad i Sveučilište. Naravno, pozivamo i sve zainteresirane da se u bilo kojem trenutku priključe ovom našem zajedničkom projektu.“, ističe Marušić.

Sportski tereni unutar kampusa su već godinama u jako lošem stanju, a studenti i građani ga i dalje koriste za rekreaciju, jer nemaju druge uređene sportske staze. 

Boris Čutura, djelatnik Građevinskog fakulteta je naglasio kako je dugi niz godina vrlo malo ulagano u ovu infrastrukturu i stanje je takvo da su nužni veći građevinski zahvati.

„Postojeći asfalt na terenima je u dosta lošem stanju, neravan i ispucao. Nije riješena niti odvodnja koja predstavlja veliki problem.  Postojeća oborinska odvodnja nije u funkciji i zbog dotrajalosti odvodnih cijevi potrebna je kompletna zamjena.“, objasnio je Čutura.

Predsjednica Marušić je dodala kako bi se samim 'presvlačenjem', odnosno betoniranjem terena uskoro pojavili problemi te bi poplavili odmah nakon prve kiše, stoga će se obnoviti u cijelosti. „Obnovit ćemo i terene za košarku i mali nogomet, kao i stazu za trčanje. Kada projekt bude završen tereni će biti moderni, prilagođeni i uređeni prema svim europskim standardima.“

„Ovo je sada naša inicijativa. Uložili smo svoj maksimum i na dobrom smo putu ka uspješnoj realizaciji. Ipak, mi smo na Sveučilištu samo prolaznici. Kada odemo, tereni unutar kampusa ostaju Sveučilištu, gradu i građanima. Zasigurno će biti lijepo središte za studente i građane gdje bi se okupljali i bavili rekreacijom, a Studentski zbor će ih koristiti za organiziranje koncerata i športskih turnira“, ističu iz Studentskog zbora.

Obzirom da Mostar oskudijeva sportskim igralištima, a nema ni sportsku dvoranu, ovaj hvale vrijedan projekt mostarskih studenata će zasigurno doprinijeti razvoju sporta u našem gradu.

Svi zainteresirani studenti i građani, ukoliko ih zanima projekt ili žele sudjelovati na bilo koji način, mogu doći u ured Studentskog zbora u kampusu svakog radnog dana od 9 do 13 sati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije