ZNATE LI?

5 stvari koje nikad ne smiješ jesti na prazan želudac

Thinkstock
01.06.2018.
u 18:44

Ujutro si morala obaviti još neke stvari prije doručka, a onda si odjednom shvatila da si jako gladna, a nemaš baš vremena za spravljanje… U takvim trenucima znamo zgrabiti hranu koja i nije baš dobra za nas – osobito ujutro na prazan želudac, piše miss7.24sata.hr. Ovih pet namirnica treba izbjegavati za prvi obrok…

1. Rajčice

Inače su rajčice superzdrave i ukusne. Pune su vitamina i antioksidansa. Međutim, ako jedeš samo rajčice za doručak, u kombinaciji sa želučanom kiselinom mogu uzrokovati bolove u želucu. 

2. Agrume 

Limun, naranča, grejp, mandarine i ostali agrumi bogati su vitaminom C. Međutim, njihova kiselina može napasti sluznicu te izazvati „ranice“ u ustima – koje mogu biti neugodno bolne. 

3. Kolačiće s kvascem 

Kvasac, osobito ako ga konzumiraš ujutro na prazan želudac, može nadražiti želudac te izazvati nadutost i probleme s probavom. Dakle, ujutro izbjegavaj kolače te lisnato tijesto. 

4. Krastavce 

Općenito bi trebalo izbjegavati sirovo povrće za prvi obrok. Krastavce osobito – izazivaju žgaravicu i nadutost. 

5. Jogurt 

Jogurt sadrži brojne vrijedne mliječne bakterije koje su odlične za crijevnu floru. Međutim, kad se konzumira na prazan želudac, dobre bakterije ubije želučana kiselina. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?