valja isprobati

5 dodataka za kavu koji vam nikada ne bi pali na pamet

kava
Shutterstock
23.03.2017.
u 15:00

Šećer, stevija, miljeko ili šlag,...Najčešći su to dodaci koje mnogi stavljaju u kavu, no neki svoju jutarnju dozu "turske" kave ne obogaćuju s ničim od navedenog. Biste li bili dovoljno hrabri kušati nešto od ovoga?

Jeste li dovoljno hrabri "začiniti" svoj omiljeni napitak s nekim novim dodatkom?

Šećer, stevija, miljeko ili šlag,...Najčešći su to dodaci koje mnogi stavljaju u kavu, no neki svoju jutarnju dozu "turske" kave ne obogaćuju s ničim od navedenog. Biste li bili dovoljno hrabri kušati nešto od ovoga? 

Sol

Sol nam zaista nikada ne bi pala na pamet kao nešto čime bismo mogli "začiniti" kavu. Čini se kao nespojiva kombinacija, posebice ako svoj napitak inače niti ne sladite. Sol će, naime, neutralizirati gorčinu kave, ali neće "pokrit"i okus već ga obogatiti. Naravno, nemojte pretjerivati. 

Ekstrakt vanilije

Ako ste ljubitelj okusa vanilije, ovo bi vas zaista moglo oduševiti. Ne trebaju vam posebni okusi instant- kave, posebice ako ste ljubitelj klasike, odnosno, crne. Dovoljno je samo staviti kap ili dvije ekstrakta vanilije i šalicu s kavom i možete uživati u sasvim novom, punom okusu vašeg omiljenog napitka. 

Cimet

Ako volite zasladiti svoju kavu, idućeg biste jutra mogli šećer ostaviti po strani. Umjesto njega, stavite cimet. Iznenadit ćete se kako će zasladiti kavu, a uz to, ovaj začin sadrži antioksidanse i ostale za zdravlje bitne nutrijente

Javorov sirup

Odmah su vam na pamet pale američke palačinke? Nije ni čudo, kad mi nemamo običaj koristiti ga tako često u našoj prehrani. Zaista šteta. Birajte zdravije opcije zaslađivača kada god ste u mogućnosti jer rafinirani šećer koji najčešće koristimo, može itekako naštetiti našem zdravlju. Posebice ako imate na umu da ste konzumirali mnogo više šećera nego ste i pomislili, primjerice u kruhu i drugim namirnicama za koje vam i ne bi palo napmet da sadrže velike količine šećera. Javorov sirup, osim što će biti zdravija varijanta zaslađivača, vašoj će kavi dati posebnu aromu koju ćete vjerojatno obožavati. 

Maslac

Maslac? U kavi? Ne, nismo poludjeli. I mi bismo sami zakolutali očima na ovo. No, čovjek kojemu je prvome palo na pamet dodati malo maslaca u kavu bio je Dave Asprey. On je tvrdio da ako dodate malo nezasoljenog maslaca u vašu jutarnju kavu, to će vam dati više energije i spriječiti osjećaj gladi čitavo jutro. Uz to,, kavi daje poseban, kremast i puni okus. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije