recepti

5 aromatiziranih voda u kojima će svi uživati

12.07.2019.
u 18:41

Okus vode, odnosno njezin nedostatak okusa, može nas ponekad okrenuti slatkim sokovima koji su krcati šećerom. Umjesto toga, dodajte vodi malo voća i bilja i učinite ju neodoljivom.

Krastavac + menta
Želite se osjećati mirno i opušteno? Nakon ove aromatizirane vode osjećat ćete se kao da ste upravo napustili wellness centar. Hrskavi krastavac savršeno se upotpunjava s osvježavajućom mentom, koja je prirodno umirujuća supstanca te može jako brzo ukloniti mučninu. Također, budući da krastavac sadrži uglavnom vodu pružit će odličnu hidrataciju vašem tijelu, piše finirecepti.net.hr. 

Jagoda + borovnica + kupina
Kada se sljedeći put suočite s “jednim od onih dana” dodajte ovu trojku u svoju vodu i tako na jednostavan (i ukusan) način podignite razinu energije. Bobičasto voće bogato je vitaminima, vlaknima i antioksidansima, jača vaš imunološki sustav, reducira upalne procese te pomaže probavnom sustavu.

 Borovnica + lavanda
Pod stresom ste? Ubacite ova dva sastojka u svoje piće! Lavanda ne samo što odlično miriše već pomaže kod anksioznosti i nesanice, stoga vam trenutno može popraviti raspoloženje. S druge strane, vitamini i ostale hranjive tvari u borovnicama (poput magnezija i vitamina C) također mogu smanjiti razinu stresa, a bogate su i vlaknima koja pomažu prilikom snižavanja krvnog tlaka.

Limun + maline
Razdražljivi ste? Probajte dodati ovaj dinamični dvojac u svoju vodu. Limun smanjuje stres i pomaže smiriti tijelo i um, dok su maline odličan izvor vitamina C koji podiže vaš imunološki sustav. Dodatna prednost je i njihov sladak okus (iako ne sadrže puno šećera).

Naranča + šipak
Ova kombinacija bogata je antioksidansima i hranjivim tvarima. Šipak je odličan za srce te pomaže u snižavanju krvnog tlaka i kolesterola. Također, može pomoći pri ublažavanju simptoma depresije. Poput šipka, i naranče su dobre za srce, te se bore protiv virusnih infekcija, smanjuju mogućnost za razvijanje dijabetesa pomažu i probavnom sustavu.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?