Tako lako:

3 nove ideje za ukrašavanje pisanica bez umjetnih boja

Foto: Zadovoljna.hr
1/3
31.03.2018.
u 08:51

Ideja za ukrašavanje uskrsnih pisanica nikada dosta! Kako bismo vas inspirirali za neke nove načine izrađivanja pisanica, i to bez najčešće korištenih umjetnih boja, Zadovoljna.hr donosi tri jednostavne ideje u kojima će uživati čitava obitelj, a naročito najmlađi...

1. Ukrašavanje mašnicama

Foto: Zadovoljna.hr

Mašne i mašnice uvijek su dobar izbor za razna ukrašavanja, a želite li vašim pisanicama dati posebnu ljupkost, onda je ukrašavanje pisanica mašnicama stvoreno za vas. Postupak ne može biti jednostavniji: uzmite ukrasnu trakicu i samo je zavežite oko jaja. Trakicu možete svezati po duljini i širini jaja (kao kod vezanja na poklonima) ili samo po širini. Izaberite trakice u veseloj žutoj, ljubičastoj, tirkiznoj ili nekoj drugoj živoj boji. 

2. Posrebrene pisanice

Foto: Zadovoljna.hr

Koristeći samo obični flomaster srebrne boje možete napraviti pisanice koje izgledaju elegantno i moderno. Mi smo na pisanice crtali sitne i malo veće točkice, na drugima smo točkice kombinirali s punim i isprekidanim linijama i trokutima, a vi se inspirirajte uz fotografije i igrajte s oblicima i mogućnostima kojih je zaista bezbroj. Pustite mašti na volju i napravite pisanicu kakvu baš nitko drugi neće imati!

3. Pisanice rastafarijanci i djeca cvijeća 

Foto: Zadovoljna.hr

Želite li da vaše pisanice poprime izgled preslatkih likova rastafarijanca i djece cvijeća, trebat će vam crni, crveni i bijeli flomaster za crtanje lica, trakice, špaga i malo cvijeća. Mi smo koristili umjetno cvijeće, ali možete koristiti i pravo sitno cvijeće poput tratinčica i potočnica. 

Rastafarijancu dreadlockse napravite pomoću tankih trakica, dok za izradu kose slatkice s vjenčićem na glavi možete koristiti običnu špagu. Rastafarijanci i djeca cvijeća simbol su mira i ljubavi i zbog toga savršeno prigodni uskršnji ukras.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?