turnir “Za Stepinčevu katedralu”

150 stolnotenisača igralo za obnovu zagrebačke katedrale

10.05.2021.
u 17:18

U Mostaru je u Dompesu organiziran turnir u stolnom tenisu u humanitarne svrhe pod nazivom “Za Stepinčevu katedralu” 7. i 8. svibnja 2021. Turnir je otvorio Marin Čuljak, a vodio Toni Vranjić uz pomoć postulanata Hercegovačke franjevačke provincije i djelatnika Campanila.

Na turnir se prijavilo 150 igrača. Većina sudionika bila je iz BiH i Hrvatske, a sudjelovao je i jedan Francuz. Najmlađi sudionik bio je desetogodišnji Ilija, a najstariji sedamdesetšestogodišnji fra Filip Sučić. Nakon registracije dolaska na turnir igrači su bili podijeljeni u skupine po tri. Prvi dan turnira u finalu su igrali Toni Vranjić i Mario Ivanković.

U subotu finalisti su bili Svjetlana Rezić i Luka Matković. U finalu turnira Luka Matković pobijedio je Tonija Vranjića 3:2. Nagrade pobjednicima podijelio je generalni konzul Republike Hrvatske u Mostaru prof. dr. Marko Babić.

Na kraju turnira fra Iko Skoko zahvalio je svima koji su sudjelovali u organizaciji, igračima, darovateljima i medijima te ponovio što je bio cilj turnira:

- Osim što želimo sudjelovati u obnovi katedrale i tako ugraditi u nju svoj kamen, željeli smo ovim turnirom potaknuti i još jednom istaknuti važnost zagrebačke katedrale za sve nas Hrvate bez obzira na to gdje živimo. Ne znam koliko nas Hrvata ima diljem svijeta, ali govori se kako nas je pet ili šest, ako ne i više milijuna. Bilo bi lijepo kad bismo svi mi iz BiH sudjelovali u obnovi zagrebačke katedrale barem s po jednom konvertibilnom markom, oni iz Hrvatske jednom kunom, oni iz Europe jednim eurom, a oni iz Amerike i Australije po jednim dolarom. Složit ćete se kako bi to bila velika simbolika koja bi nas jako povezala u tom znaku ljubavi i zajedništva. Hvala vam svima koji ste na bilo koji način sudjelovali u ovom lijepom i za sve vas radosnom događaju. Vidimo se opet na nekom od lijepih događaja u Dompesu.

Danas će biti na račun za obnovu zagrebačke katedrale uplaćena donacija u visini od 30.000 kn.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije