ratni zločin

VIDEO U Haagu se nastavlja suđenje Goranu Hadžiću

goran hadžić
Foto: AFP/PIXSELL
1/3
18.10.2012.
u 09:53

U srijedu je svjedočio prvi svjedok tužiteljstva Zlatko Antunović koji je svjedočio o zatočeništvu u Dalju u više navrata tijekom 1991. godine

U Haagu se nastavlja suđenje Goranu Hadžiću. U srijedu je svjedočio prvi svjedok tužiteljstva Zlatko Antunović koji je svjedočio o zatočeništvu u Dalju u više navrata tijekom 1991. godine. Na suđenju je opisao kako su zarobljenici premlaćivani i korišteni kao radna snaga. Opisao je i kako su ga odveli u prostoriju, gdje su ga mučili tako da su ga udarali palicom po golim stopalima. Kazao je i da je zahode morao prati golim rukama. Na jednom od ispitivanja bio je, kaže, prisutan i Željko Ražnjatović Arkan. Antunović je u zatvoru proveo 14 dana i 15 noći. Prisjetio se kako su ga tjerali da pjeva "Ustani, bane" i jugoslavensku himnu. Budući da je imao tetovažu HDZ-a na ruci, rekli su mu da je odstrani ili će izgubiti ruku pa si je sam cigaretama palio kožu.

Hadžić, nekadašnji skladištar iz okolice Vukovara, tereti se za ubojstva stotina i progon tisuća Hrvata, za razaranja i pljačke te da je sve to počinio kao pripadnik udruženog zločinačkog pothvata na čelu s tadašnjim srbijanskim predsjednikom Slobodanom Miloševićem.

>>Svjedok: Cigaretama sam palio kožu da mi ne odrežu ruku

>>Suđenje u Haagu: Hadžić se nasmijao slušajući optužnicu

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?