padaline u italiji

Venecija pod vodom: Turisti na Trgu svetog Marka plivaju

Poplave, Venecija (1)
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
12.11.2012.
u 15:17

U Toskani su 23 centimetra kiše pala u četiri sata, što je dovelo do toga da se rijeke Ricortola i Parmignola izliju iz korita, zbog čega su mnogi, kako javljaju lokalni mediji, utočište potražili na krovovima svojih kuća

Val padalina zahvatio je sjevernu i središnju Italiju i prisilio 200 ljudi u Toskani na evakuaciju. Više od tri četvrtine Venecije u ponedjeljak je ostalo poplavljeno, a turisti na Trgu svetog Marka plivaju, javlja Reuters.

''Visoka voda'' u Veneciji je dosegla 149 centimetara što je što je šesta najviša razina otkad je 1872. počelo mjerenje. Stanovnici tog grada hodaju u vodi do pasa, a turisti u kupaćim kostimima sjede za stolovima u potopljenim kafićima. U Toskani su 23 centimetra kiše pala u četiri sata, što je dovelo do toga da se rijeke Ricortola i Parmignola izliju iz korita, zbog čega su mnogi, kako javljaju lokalni mediji, utočište potražili na krovovima svojih kuća.

>> Trg sv. Marka pliva u moru, ali turistima ne smeta što su mokri

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?