REFORME KASNE

Veleposlanici PIC-a pozvali vlasti da smanje javnu potrošnju

PIC
VL FOTO
25.05.2010.
u 13:13

Apel za provedbu reformi dogovorenih s MMF-om na smanjenju javne potrošnje da bi se očuvala održivost javnih financija u FBiH

Veleposlanici zemalja članica Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira (PIC) sa zabrinutošću su primili k znanju kašnjenja u provedbi strukturalnih mjera dogovorenih u skladu sa stand-by aranžmanom s Međunarodnim monetarnim fondom. Važno je da se vlasti Federacije BiH dogovore o učinkovitim mjerama kojima će se ispraviti ovi propusti i time omogućiti da misija MMF-a nastavi razgovore o novom pismu namjere.

Veleposlanici zemalja članica Upravnog odbora PIC-a pozvali su Vladu i Parlament FBiH da ne posustaju i pojačaju svoje aktivnosti na reformi javne potrošnje u Federaciji BiH. Veleposlanici zemalja članica Upravnog odbora PIC-a apelirali su na njih da nastave provedbu strukturalnih reformi dogovorenih u skladu sa stand-by aranžmanom s MMF-om k smanjenju javne potrošnje da bi se očuvala održivost javnih financija u Federaciji BiH i zaštitile najugroženije kategorije stanovništva.

Veleposlanici su, kako je jučer priopćeno, također sa zabrinutošću konstatirali nedostatak napretka županija u racionalizaciji javne potrošnje, što i dalje predstavlja prepreku fiskalnoj reformi u FBiH.

Veleposlanici zemalja članica Upravnog odbora PIC-a apelirali su na FBiH da i dalje ostane opredijeljena reformskom procesu te očekuju snažno i dalekovidno vodstvo i uključivanje svih političkih stranaka, kao i razumijevanje i solidarnost javnosti

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?