UFC 160

Velasquez "ubio" Bigfoota, Dos Santos kružnim nokautirao Hunta!

Velasquez Bigfoot
fightsite.hr
26.05.2013.
u 12:05

Cain Velasquez uspio je u svom naumu da ovog puta titulu prvaka UFC-a u teškoj kategoriji zadrži barem nešto malo dulje nego što je to bio slučaj zadnji put

 UFC 160 opravdao je velika očekivanja koja su imali MMA fanovi diljem svijeta, a baš kao što su mnogi predviđali, Antonio \"Bigfoot\" Silva prošao je u meču protiv Caina Velasqueza gotovo pa jednako kao zadnji put. Cain je slavio već u prvoj rundi, a Junior dos Santos nokautirao je Marka Hunta zadnjim kružnim u glavu krajem treće runde.

Cain Velasquez uspio je u svom naumu da ovog puta titulu prvaka UFC-a u teškoj kategoriji zadrži barem nešto malo dulje nego što je to bio slučaj zadnji put kad ju je osvojio i izgubio već prilikom prve obrane s obzirom na poraz u meču protiv Juniora dos Santosa.

Izazivač mu je bio Antonio \"Bigfoot\" kojeg je prije godinu dana pobijedio gotovo bez ikakvih poteškoća već u prvoj rundi, a to je bio i iznimno krvav meč. Iako su poneki očekivali kako će Bigfoot ovog puta ipak pružiti jači otpor, mnogi su smatrali da je Cain ipak klasa iznad njega, a to se i potvrdilo.

Ovog puta meč je trajao samo nešto malo više od jedne minute. Cain je imao namjeru srušiti Bigfoota na pod, a nakon što je imao dva propala pokušaja, efektnom kombinacijom poslao je Bigfoota na pod i meč je bio iznimno brzo gotov.

Junior dos Santos imao je daleko teži zadatak, Mark Hunt pokazao se iznimno čvrstim protivnikom. No, umalo je i taj meč vrlo brzo završio kad je još negdje u početnoj fazi Dos Santos pogodio Hunta strašnim krošeom i poslao ga na pod, ali Hunt je ipak uspio izdržati nekako i brzo se pribrati. Bodovno gledajući, Hunt je uvjerljivo izgubio u prvoj rundi. Dos Santos je nastavio dominirati i tijekom druge runde, gotovo sve što je htio uspio je. Bacao je Hunta na pod, a i odlično je radio direktima. Treća runda nije bila ništa drukčija, ali do odluke sudaca se ipak nije stiglo.

Dos Santos je dignuo publiku na noge u posljednjoj minuti borbe kad je uspio kružnim udarcem nogom nokautirati Hunta i time izboriti novu priliku za napad na titulu prvaka. Dana White obećao mu je meč s pobjednikom glavnog meča večeri u slučaju da slavi protiv Hunta.

Glover Teixeira giljotinom je uspio ugušiti Jamesa Te Hunu sredinom prve runde, a još nešto malo brže od toga do svoje je pobjede stigao T.J. Grant u meču protiv Grayja Maynarda koji je time izborio priliku da napadne prvaka Bensona Hendersona.

UFC 160 rezultati:

Cain Velasquez def. Antonio Silva - TKO (R1  1:21)
Junior Dos Santos def. Mark Hunt - KO (R3 4:18)
Glover Teixeira def. James Te Huna - zahvat (giljotina, R1 2:38)
T.J. Grant def. Gray Maynard - TKO (R1 2:07)
Donald Cerrone def. K.J. Noons - jednoglasna sudačka odluka

Mike Pyle def. Rick Story - podijeljena sudačka odluka
Dennis Bermudez def. Max Holloway - podijeljena sudačka odluka
Robert Whittaker def. Colton Smith - TKO (R3 0:41)
Khabib Nurmagomedov def. Abel Trujillo - jednoglasna sudačka odluka
Stephen Thompson def. Nah-Shon Burrell - jednoglasna sudačka odluka
George Roop def. Brian Bowlews - TKO (R2 1:43)
Jeremy Stephens def. Estevan Payan - jednoglasna sudačka odluka

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije