žestoke borbe

Večernjakov reporter u Qusairu: Sirijska vojska zauzela grad!

hassan, sirija (1)
VL
04.06.2013.
u 21:22

- Nakon žestoke borbe uspjeli smo slomiti otpor pobunjenika i naše snage su ušle u centar grada gdje je stavljena i sirijska zastava na zgradi poglavarstva - kazao je Abu Bader.

Sirijska režimska vojska nakon žestoke borbe večeras oko 21 sat po lokalnom vremenu ušla je u centar grada Qusaira i zauzela zgrade poglavarstva što je ekskluzivno za Večernji list potvrdio i časnik sirijske vojske Abu Bader koji zapovijeda tom operacijom.

- Nakon žestoke borbe uspjeli smo slomiti otpor pobunjenika i naše snage su ušle u centar grada gdje je stavljena i sirijska zastava na zgradi poglavarstva - kazao je Abu Bader napominjući da će se akcija uz potporu zrakoplova i topništva nastaviti sve dok se ne oslobodi cijeli grad Qusair i očisti od pobunjenika.

Pobunjenici minobacačima gađali rusko veleposlanstvo

Navode Abu Badera o ulasku u centar grada Qusaira potvrdila je i oporba. Pobunjenike su natjerali u sjeverni dio Qusaira gdje se nalaze u potpunom okruženju. U strahu od humanitarne katastrofe, danas je predsjednik sirijskog nacionalnog vijeća George Sabra uputio očajni apel predsjedniku libanonskog parlamenta Nabih Beriu od kojeg traži da svojim autoritetom pokuša posredovati kod glavnog tajnika Hezbollaha, Hassana Hasrallaha, da naredi svojim borcima da otvore nesmetani prolaz do Libanona za više od 400 oporbenih boraca koji su teško ranjeni u borbama.

Sirijska režimska vojska zabilježila je velike uspjehe i na području grada Hame zauzevši 13 sala u okolici tog grada. U međuvremenu, danas su prvi puta pobunjenici minobacačima gađali rusko veleposlanstvo u Damasku prilikom čega je jedna osoba poginula, a 10-tak ih je ranjeno. Granate nisu pogodile veleposlanstvo već su padale dvadesetak metara od zgrade.

>>Sirijska vojska pod svaku cijenu želi osvojiti Qusair

>>Večernjakov novinar u sirijskom labirintu vojnih tunela

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije