Osobe godine su HŠK Zrinjski - igrači, stručni stožer i vodstvo

Zlatko Dalić sedmerostrukom prvaku uručio Večernjakov pečat, čestitao i Luka Modrić

27.05.2022.
u 21:45

Titulu "Osoba godine u BiH" tako je ponio kolektiv Zrinjskog, svi igrači, stručni stožer i vodstvo, koji su se upisali u povijest s rekordnim brojem bodova i neviđenom dominacijom.

Stadion HŠK Zrinjski pod Bijelim brijegom. Zlatko Dalić, viceprvak svijeta, izbornik koji je postao najuspješniji u povijesti Hrvatske odvevši je na tri velika natjecanja, i to u nizu, Livnjak koji je nekoć igrao u Mostaru za Velež, uzeo je plaketu i krenuo prema pozornici Večernjakova pečata u gradu na Neretvi. Ozračje je bilo kao na Ligi prvaka. Špalir su napravile Mostarske mažoretkinje, a pojačali su ih i nasljednici prvaka države.

Pečat - šlag na kraju

Nogometaši su prošli crvenim tepihom, uslijedile su konfete, uručenje "trofeja", skulpture u obliku maslinove grančice. I onda se s govornice obratio Dalić. - Pozdrav svim gledateljima. Čast mi je što pod Bijelim brijegom, gdje sam nekada igrao, večeras mogu proglasiti Osobe godine. Na stadionu smo sedmerostrukog prvaka BiH. Stoga i Večernjakov pečat ide u ruke HŠK Zrinjski - ponosno je izgovorio veliki trener. Titulu "Osoba godine u BiH" tako je ponio kolektiv Zrinjskog, svi igrači, stručni stožer i vodstvo, koji su se upisali u povijest s rekordnim brojem bodova i neviđenom dominacijom.

- Prva su ekipa koja je uspjela osigurati tron već u travnju - čak sedam kola prije kraja prvenstva. No, kako i ne bi kada u svojim redovima imaju Banjolučanina, najboljeg strijelca sezone, ali i trenera koji je stvorio tim fantastičan i u obrani i u napadu - glasio je opis najboljih, a Banjolučanin koji je ispisao povijest zove se Nemanja Bilbija. - Hvala Večernjaku na ovoj prestižnoj nagradi. Obvezuje nas na nove uspjehe. Postali smo prvaci BiH i iz Mostara svima šaljemo poruku kako nas nogomet spaja i briše sve granice. Neka i dalje najbolji pobijedi - poručio je. Poruku je imao i trener Sergej Jakirović koji je uručio i dar kolegi Zlatku Daliću. - Hvala svima što sa Zrinjskim dijelite naš uspjeh. Hvala Večernjaku na ovom velikom priznanju. I Zlatku Daliću što nam je učinio čast da iz njegovih ruku primimo Pečat. Za njega i mi imamo mali dar. Darujemo vam potpisanu loptu i dres u znak sjećanja na ovaj za nas veliki događaj - istaknuo je Jakirović.

I to nije bilo sve. Darovao je i loptu i dres s potpisima za Luku Modrića, jednog od najboljih nogometaša svih vremena, koji se nekoć kalio na stadionu pod Bijelim brijegom i drugim terenima u BiH te tu stjecao svoje nogometno znanje, očvrsnuo i fizički i psihički, a da je ponosan na uspjeh šampiona, potvrdio je javivši se ekskluzivno na Pečatu. - Zrinjski je na impresivan način nekoliko kola prije kraja postao prvak BiH u nogometu. Uvijek se s radošću sjećam svojih nastupa koje sam igrao u dresu Zrinjskog. Hvala na darovima. Dres i lopta s potpisima igrača Zrinjskog zauzet će posebno mjesto među mojim darovima - istaknuo je Modrić. Boje Zrinjskog branili su igrači: Josip Čondrić, Luka Kukić, Antonio Soldo, Gregor Gulišija, Ivan Marić, Hrvoje Barišić, Dejan Trajkovski, Josip Ćorluka, Almir Bekić, Slobodan Jakovljević, Kerim Memija, Marin Magdić, Ivan Jukić, Damir Zlomislić, Ivan Bašić, Madžid Šošić, Matej Šakota, Matija Malekinušić, Igor Savić, Petar Bojo, Niko Janković, Dragan Juranović, Karlo Kamenar, Mario Tičinović, Danilo Šipovac, Nemanja Bilbija, Irfan Hadžić, Franko Sabljić i Antonio Prskalo.

U stručnom stožeru glavni trener je Sergej Jakirović, pomoćni treneri su Marko Salatović i Nenad Gagro, kondicijski trener je Marin Ivančić, trener vratara Romeo Mitrović, doktor Zdenko Ostojić, fizioterapeuti Branislav Đolo, Marko Pehar i Josip Mršić te oružar Dražan Melo. Rukovodstvo kluba čine Denis Lasić, izvršni dopredsjednik Danko Šulenta, dopredsjednik Amir Gross Kabiri, članovi Upravnog odbora su Mile Puljić, Jozo Kordić, Miroslav Ćorić, predsjednik Skupštine je Mladen Margeta, direktor Ivan Beus, glavni tajnik Darko Marić, u računovodstvu je Marko Bevanda, voditelj marketinga je Mario Pandža, tajnica Erna Zovko, a glasnogovornik Damir Suton.

Ljubav koja ne prestaje

I, naravno, iza svega stoji vojska navijača, navijačka skupina Ultrasi koji će uskoro s omiljenim klubom - Osobama godine u BiH na europsku turneju, u nadi da će prvak ove zemlje, najtrofejniji klub, koji se, osim po sportskim, ističe i po humanim djelima, ostvariti još veći uspjeh. Ako dosad nisu znali kako se slave trofeji u europskim natjecanjima, nakon Večernjakova pečata znaju te se nadamo kako će i takvih titula biti pod Bijelim brijegom i u cijeloj Bosni i Hercegovini. •

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije