REALIZIRA SE IZ FRANCUSKE

USUSRET VEČERNJAKOVU PEČATU Cannes domaćin emisije "Bila je to 2021."

25.05.2022.
u 07:30

Prvi se put emisija koja nas uvodi u Pečat u potpunosti realizira izvan BiH, i to s Azurne obale

Večernjakov pečat odavno je nadišao granice ove države. Javljanja laureata, prezentera, voditelja, gledatelja... organiziraju se praktički iz cijeloga svijeta, a ove godine iznenađenje je da će emisija "Bila je to 2021.", tradicionalna druga emisija koja je uvertira u finale Večernjakova pečata i emitira se dan ranije, biti u potpunosti realizirana izvan granica ove države.

Naime, 26. svibnja od 20 sati na BHRT-u emisija koja će nas uvesti u Večernjakov pečat ide iz Cannesa, grada u kojem se ovih dana održava senzacionalno 75. izdanje Filmskog festivala. Emisiju u Cannesu radi urednik i voditelj Dževdet Tuzlić.

BHRT je objavio i najavu emisije. - Druga emisija ususret dodjeli nagrada manifestacije "Večernjakov pečat" pod naslovom "Bila je to 2021." ujedno je i zadnja prilika da se predstavi 150 kandidata u utrci za maslinove grančice, odnosno nagradu "Pečat za mir". Ovogodišnja manifestacija simbolička je potpora za mir u Ukrajini, a realizira se iz svjetske metropole filma - iz Cannesa.

Zašto iz Cannesa? Pa ključna zajednička dimenzija obiju manifestacija je da su simbolički, u svim elementima, okrenute potpori naporima uspostave mira u Ukrajini. Ali i natjecateljska dimenzija. U gradovima BiH odakle potječu kandidati za Večernjakov pečat s nestrpljenjem se očekuje petak, a u Cannesu subota, kada će se obznaniti dobitnici Maslinove grančice i Zlatne palme.

Urednik emisije Dževdet Tuzlić vodi nas u neobičnu šetnju svjetskom metropolom filma na Azurnoj obali i najavljuje kandidate za ovogodišnje Pečatove nagrade - navodi se u priopćenju.

Stoga se i četvrtak kao posljednje predstavljanje kandidata prije finala u petak s nestrpljenjem očekuje, a oba dana od 20 sati na BHRT-u i HRT-u moći će uživati i milijunski auditorij.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije