VEČERNJAKOV PEČAT 27. SVIBNJA

Ušli smo u finalni tjedan, i ove godine brojna iznenađenja na Pečatu

23.05.2022.
u 07:07

Od prvih godina diže se zvjezdana prašina oko Večernjakova pečata s obzirom na to koliko je poznatih prodefiliralo Večernjakovom pozornicom ili se pak obratilo BiH

Ušli smo u finalni tjedan Večernjakova pečata! Nakon tisuća sati utrošenih na odabir kandidata, nakon 1300 kandidata koji su bili na širem popisu, ostali smo na 150 onih koji se kandidiraju za Osobu godine, izbor koji se održava ovoga petka od 20.00 sati na BHRT-u i HRT-u.

Obraćanje pobjednika

Dijelit će se nagrade u kategoriji Ponos BiH, bit će izabrane najbolje osobe prema Ocjenjivačkom sudu i čitateljima u gospodarstvu, sportu, znanosti, medicini, politici, međureligijskom dijalogu, kulturi... a direkcija Večernjakova pečata pripremila je i brojna iznenađenja kako bi manifestacija zablistala u punom sjaju. Od prvih godina diže se zvjezdana prašina oko Večernjakova pečata s obzirom na to koliko je poznatih prodefiliralo Večernjakovom pozornicom ili se pak obratilo javnosti, žiteljima Bosne i Hercegovine, Hrvatske i zemalja u susjedstvu. Jedan od njih zasigurno je Toto Cutugno. Eurovizijski pobjednik i danas pjesmom "Insieme" poziva Europu na ujedinjenje. Poznato je kako su na Večernjakovu pečatu do sada nastupali najpopularniji glazbenici s ovih prostora, ali i šire regije. Jednostavno je teško nabrojiti tko je sve pjevao - od legendarnog Zdravka Čolića do Dine Merlina u prošloj godini. Pjevao je, osim spomenutog Cutugna, još jedan talijanski slavuj Piero Mazzocchetti. Nastupili su i španjolska pjevačica Mayca Teba, bugarska Petya Ivanova, a moramo spomenuti i regionalne te domaće zvijezde poput Petra Graše, Jelene Tomašević, Harija Mata Harija, Željka Bebeka, Gibonnija, Jelene Tomašević, Mate Bulića, Jelene Rozge, Doris Dragović, Dražena Žerića Žere, Vlade Kalembera, Ane Rucner, Marka Bošnjaka, Halida Bešlića, Gorana Karana, Jacquesa Houdeka, Mile Elegović te brojnih drugih. Večernjakov pečat obilježile su i hollywoodske zvijezde Armand Assante, Angelina Jolie, ali i naši glumci Goran Bogdan i Enis Bešlagić. Osim finala koje se održava u petak, večernjakovci pozivaju da i 26. budete uz male ekrane jer urednik i voditelj emisije "Bila je to 2021." Dževdet Tuzlić priprema brojna iznenađenja. Upravo preko Pečata i njegove poruke - mota već puna dva desetljeća šalju se i poruke cijelomu svijetu.

Ove godine to je "Pečat za mir", a o njegovoj simbolici, osvrćući se, ponajprije na rat u Ukrajini, pa i krizu u BiH, najveću još od Daytona, ne treba mnogo ni govoriti jer vjerujemo kako je ona svima potpuno jasna. Tako je i ovogodišnja statua Pečata, u skladu sa svojom porukom koju će poslati - "urbi et orbi"- izrastala u maslinovu grančicu. Dobit će je svi laureati, a rad je akademskoga kipara Stjepana Skoke.

Diplomatski potez

- Ideja je da se ova skulptura kao znak mira daje posebnim i zaslužnim osobama koje su ostavile neki trag u svome djelovanju i mogla bi se zaista dobro iskoristiti u diplomaciji kao simbol pomirenja i suradnje. Vi s Večernjakovim pečatom dalje preuzimate tu priču jer nagradu dodjeljujete odabranima, i drago mi je zbog toga. Naravno, kad sam je radio, nisam tad razmišljao o Večernjakovu pečatu, ali ova manifestacija može proširiti tu priču i uvesti je u sferu svjetske diplomacije. Večernji list uručit će priznanje u obliku Maslinove grane odabranima, osobama koje su nosioci mira i zato, naglašavam, za mene je dodjela priznanje u obliku maslinove grančice nosiocima mira svjetski diplomatski potez - ističe Skoko, koji je, podsjetimo, autor i prvog Večernjakova pečata. Sve ovo pozivnica je da ovog tjedna budete uz Večernjakov pečat, i to ne samo u predfinalnoj i finalnoj emisiji nego kroz sve ove dane jer će se o ovoj temi najviše govoriti. Pečatom će biti stavljena točka i na prošlu godinu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije