priznanje nadbiskupu u miru

Pečat za životno djelo kardinalu Puljiću: Želim da u ovoj zemlji zavlada pozitivna energija vrednovanja čovjeka, mira, suživota...

27.05.2022.
u 21:01

Mons. Amaury Medina, otpravnik poslova Apostolske nuncijature, odnosno Papin izalasnik u BiH, proglasio je dobitnika Večernjakova pečata za životno djelo – to je kardinal Vinko Puljić, nadbiskup vrhbosanski u miru. Sveti Otac nakon više od pola stoljeća svećenstva umirovio ga je u 76. godini života, primio je više priznanja za svoj rad i neumorno zalaganje za jednakopravnost svih naroda, zaustavljanje rata na ovim prostorima te izgradnju pravednog društva. Republika Hrvatska na Pantovčaku ga je odlikovala Veleredom kralja Dmitra Zvonimira s lentom i odlikovan na Pantovčaku za očuvanje hrvatskog identiteta i međureligijsko djelovanje.

- Hvala lijepo na ovom znaku pažnje, od srca čestitam organizatorima i sudionicima ove velike svečanosti Pečata Večernjaka, zajedno s televizijom BHT1. Želim da njihova uloga pozitivno utječe na javnost, kao što su i zamislili, da u ovoj zemlji zavlada pozitivna energija vrednovanja čovjeka, mira, suživota, tolerancije i jednakopravnosti. Neka se istinski taj moj hod u borbi za dijalog, nastavi se u daljnjem životnom radu. Hvala vam na ovom znaku i uspjeh u radu – kazao je kardinal primajući Večernjakov pečat za životno djelo.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije