PEČAT ZA MIR

Pavković: Osobe godine u svijetu su ukrajinski narod. Nije ih izabrao ni žiri ni čitatelji, već rat

27.05.2022.
u 21:40

Ukrajinskom narodu pripalo je priznanje Večernjakova pečata “Osobe godine u svijetu”.  Direktor Večernjakova pečata i glavni urednik i direktor Večernjeg lista BiH Jozo Pavković održao je govor kojim ukrajinskom narodu uručuje “Pečat za mir”, svjetsko priznanje. Tako je, praktički, svaki stanovnik Ukrajine postao svjetska Osoba godine.

- Osobu godine u svijetu nije izabrao ni žiri ni čitatelji, već rat. Zbog rata u Ukrajini preko noći se ovaj narod na najvećem dijelu planeta prometnuo u simbol žrtve i otpora. I zato su oni svjetske Osobe godine. Bosnu i Hercegovinu i Ukrajinu dijeli više od tisuću kilometara, ali, nažalost, povezuje ih tragedija - i BiH i Ukrajina među rijetkim su europskim državama koje su se nakon Drugog svjetskog rata suočile s oružanim sukobima. Mi, koji smo svjedočili strahotama rata u BiH i Hrvatskoj, i vi, koji ih sada preživljavate u Ukrajini, najbolje znamo kolika je vrijednost mira. Zato vam uručujem ovaj Pečat za mir, uz želju da mir uskoro zavlada vašom zemljom. I cijelim svijetom. Ova maslinova grančica ujedno je i simbolički znak naše solidarnosti s Ukrajinom, ali i upozorenje narodima u BiH koliko je tanka granica od mržnje do krvoprolića. Nadam se kako su slike iz Ukrajine svima dovoljno upozorenje da rješenja treba tražiti razgovorima, a ne političkim nasiljem ili pak oružjem. Večernjakov pečat naš je bunt protiv rata. Protiv oružanog u Ukrajini i političkog u BiH. Europo, miru ćeš dati šansu kada Ukrajina i BiH, umjesto da budu tvoji graničari, postanu dio Europske unije. S takvim željama ukrajinskom narodu dodjeljujemo Pečat za mir - poručio je Pavković.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije