SPEKTAKL 27. svibnja

NAJBOLJA POZIVNICA ZA 21. IZBOR OSOBE GODINE: Nobelovce uz zakladu Alfreda Nobela prepoznao i Večernjakov pečat

18.05.2022.
u 07:06

Kao svjetionik u nevremenu - tako Večernjakov pečat opisuju njegovi dobitnici i razni drugi promotori kojima je ovaj događaj po mnogočemu broj jedan. A kako se većina toga vezana za aktualni pečat drži pod velom tajnosti, nije naodmet prisjetiti se onoga što nas je prikovalo za male ekrane na prošlogodišnjoj manifestaciji.

Iznimna dostignuća

Nagradu Osoba godine u Bosni i Hercegovini na 20. jubilarnom Večernjakovu pečatu održanom uz izravan prijenos na BHRT-u, HRT-u 2 i desetak drugih TV i radijskih postaja, dobilo je 12 članova Svjetskog programa za hranu UN-a, humanitaraca iz BiH koje je godinu ranije prepoznala i zaklada Alfreda Nobela, uručivši im Nobelovu nagradu za mir. Organizacija pomaže više od 100 milijuna osoba u 88 država pogođenih ratom, siromaštvom i glađu.

Denis Ćorić iz Mostara, Aida Filipović iz Sarajeva, Zlatan Milišić iz Sarajeva, Dragica Pajević Alp iz Banje Luke, Dragan Močević iz Mostara, Davorka Garagić iz Tuzle, Snježana Leovac iz Sarajeva, Alen Hodžić iz Cazina, Nataša Nadaždin iz Mostara, Mirjana Kavelj iz Sarajeva, Asja Hadžihasanović iz Sarajeva i Marija Vučina iz Stoca učinili su BiH ponosnom i zasluženo su ponijeli titulu Osobe godine u BiH. Bilo je i drugih, vrijednih nagrada.

Sportaš godine bio je Bojan Bogdanović. Nagradu umjesto njega primila je njegova sestra Martina Bogdanović. Posebno priznanje za iznimna sportska dostignuća dobio je Zlatan Ibrahimović. Umjetnikom godine proglašen je Dino Merlin. Nagradu mu je predala Amina Mahmutović, predsjednica Uprave UniCredit banke. Merlin je tada promovirao i novu pjesmu te poslao snažnu poruku preko manifestacije. - U svakome od nas čuči jedan mali dio identiteta, djevojčica ili dječak koji voli nagrade i darove te sam zahvalan na tome. Ovo vrijeme iznimno je zanimljivo, teško, ali zanimljivo. Vrijeme puno izazova, no drugo nemamo. Ono neko prošlo vrijeme može nas naučiti ponečem, a na vrijeme koje dolazi, nemamo utjecaja. Na ono na što imamo utjecaja - to je ono danas. Učini što možeš tamo gdje jesi s onim što imaš, što bi rekao jedan velikan. Još jednom hvala za ovu dragu nagradu i učinit ću sve da ubuduće budem svjetionik koji pokazuje kako treba naporno raditi, biti perfekcionist i činiti dobro zbog dobra - Merlinove su riječi s prošlogodišnje manifestacije. Pečat za znanost dobila je Anela Zorlak, koja je otvorila prvo genetičko savjetovalište u Sarajevu i koja se bavi istraživanjem rijetkih oboljenja u BiH. Nagradu za Međureligijski dijalog dobio je iguman Danilo Pavlović. Njemu su nagradu predale časna sestra Blanka Jeličić i muallima Šejla Mujić Kevrić. Političar godine bio je Mario Kordić, aktualni gradonačelnik Mostara. Priznanje za zvijezdu godine dobila je Arija Rizvić, pobjednica HRT-ova showa “Zvijezde pjevaju”.

SAD istinski prijatelj BiH

Političar godine u BiH je Mario Kordić, koji je na izborima, održanima nakon 12 godina, izabran za gradonačelnika Mostara. Europska osoba godine je Josep Borrell, visoki predstavnik EU-a i potpredsjednik Europske komisije, koji je preko Pečata poslao poruku svima u BiH. Osobom godine u svijetu proglašen je Joe Biden, predsjednik SAD-a. Nagradu je u njegovo ime primio veleposlanik SAD-a u BiH Eric Nelson te priopćio poruku Amerike. Naglasio je kako Sjedinjene Države jesu i bit će istinski prijatelj te saveznik građana BiH. Manifestacija se održala istodobno u nekoliko gradova u BiH i regiji, a prenosile su je BHRT i HRT te druge regionalne televizije. I ove godine spektakl je zajamčen!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije