PONOS BiH - POTHVAT

Merima Čelik, policajka na nogometnim terenima: Nije lako nositi se sa stereotipima i raditi posao u dvjema uniformama

26.05.2023.
u 20:21

U sarajevskom studiju A BHRT-a dobitnika Večernjakova pečata za pothvat godine u kategoriji Ponos BiH otkrila je zamjenica glavnog urednika Večernjeg lista BiH i predsjednica Ocjenjivačkog suda Večernjakova pečata Valentina Rupčić:

- Iznimna mi je čast i zadovoljstvo proglasiti sljedećeg dobitnika. Ona je žena koja ruši stereotipe, policajka i nogometna sutkinja: Merima Čelik.

Ova mlada Sarajka, uz policijsku, nosi i FIFA-inu značku, pravdu dijeli na ulici, ali i na nogometnim terenima BiH i Europe. Jedna od rijetkih nogometnih sutkinja sa značkom Svjetske nogometne federacije. Čuvarica reda i mira u Sarajevu, u sudačkim vodama uspješno pliva više od deset godina.

- Dobra večer. Pozdravila bih sve prisutne. Želim zahvaliti Večernjakovom pečatu. Izuzetna mi je čast dobiti ovo priznanje i biti dio ovolikih talentiranih, vrijednih i sposobnih ljudi koje naša zemlja ima. Jako su inspirativne njihove priče. Hvala Bogu, mojoj obitelji, ljudima, prijateljima koji me podržavaju sve ovo vrijeme i šalju mi ljubav. Ova nagrada je za mene, za jednu osobu koja zna kako je nositi se sa svim tim stereotipima i boriti se sa svim obvezama koje nose ova dva zanimanja. Za sve utakmice koje sam osudila prije noćne smjene, poslije noćne smjene, za godišnje odmore koje nisam koristila jer sam imala utakmice i za sve one dane, rođendane, na kojima nisam bila jer sam bila na utakmicama po kiši, snijegu ili na terenu, u drugoj uniformi. Hvala vam - kazala je u obraćanju dobitnica Pečata za pothvat godine Merima Čelik. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije