ODBROJAVANJE JE POČELO

Još 11 dana do Večernjakova pečata! Pripremamo brojna iznenađenja...

27.05.2020.
u 10:54

Odrojavaju se posljednji dani do ovogodišnje, 19. po redu prestižne manifestacije Večernjakov pečat. No, ne odbrojavamo ih samo mi u Direkciji i redakciji Večernjaka, već i svih 150 kandidata u utrci za Osobu godine. S njima i njihove obitelji, prijatelji, ali i cijela javnost. 

Tko će biti osoba godine, tko je najbolji gospodarstvenik, političar, lobist, sportaš...? Tko će, pak, dobiti Pečat kada je riječ o "malim ljudima velikih djela" - tko je naš ponos? Koja se osoba, kada je riječ o religiji, posebice izdvojila? A političar? Doznat će se za točno 11 dana - 7. lipnja.

Telefoni u redakciji neprestano zvone, pristižu brojni kuponi s prijedlozima za Osobu godine, redakcijski e-mail zatrpan je... Užurbano se radi na posljednjim detaljima, dan od 24 sata već odavno nam je postao prekratak...

Kako smo već najavili, ovogodišnji Pečat održat će se u dosad jedinstvenom, ali nimalo manje spektakularnom izdanju. Za naše gledatelje, iako ovoga puta samo ispred malih ekrana (a bez publike u prepunoj mostarskoj Kosači), pripremamo brojna iznenađenja. Ništa neobično - rekli bi mnogi. Jer, Pečat je svih proteklih 18 godina ponudio brojne posebnosti. Zato se o toj manifestaciji već odavno priča ne samo u BiH, već i cijeloj regiji, ali i šire.

Lani je Pečat proslavio punoljetnost, ove godine, pak, proslavlja posljednju godinu tinejdžertsva... Koja će se, vjerujemo, još dugo pamtiti. A dogodine... Dogodine već slavi još jedan jubilej i svoj 20. rođendan!

Virtualno izdanje, javljanja uživo s više lokacija, upečatljive poruke... samo su neka od obilježja skorašnjeg izbora za Osobu godine. No, detalje vam još nećemo otkriti. Stoga vas sve pozivamo da se 7. lipnja točno u 20 sati udobno smjestite ispred malih ekrana i pogledate izravni prijenos 19. Večernjakova pečata na BHRT-u i HRT-u!

1/11

• Večernjakov pečat najveći je društveni događaj u BiH i jedna od najvažnijih manifestacija takve vrste u regiji. Dosadašnjih godina bila je stvar prestiža kojih će tisuću uzvanika uživo u Mostaru nazočiti tom događaju. “Europski Oscar”, kako ga nazivaju, ističe i nagrađuje osobe te događaje koji su svojim djelovanjem obilježili proteklu godinu. Poseban ocjenjivački sud svake godine sa šireg popisa više od tisuću kandidata izabere 150 osoba iz svih sfera života koje se natječu u 15 kategorija za glavnu nagradu “Osoba godine”. Uz bh., biraju se i regionalne, europske i svjetske osobe. 

• Među 200 nagrađenih u posljednjih 18 godina Pečat je iz ruku večernjakovaca uručen dvojici papa - Benediktu XVI. i Franji, kardinalu Puljiću, reisu Kavazoviću, vladiki Grigoriju, kao i Billu Clintonu, Miroslavu Lajčáku, Andreju Plenkoviću, Andreju Kiski, Angelini Jolie, Armandu Assanteu, Marinu Čiliću, Novaku Đokoviću, Halidu Bešliću, Mati Buliću, Enisu Bešlagiću, Marku Pipuniću, Draganu Čoviću, Sejdiću i Finciju, Miloradu Dodiku, igumanu Danilu, Zdravku Čoliću... Prestižno priznanje “Osoba godine” otišlo je i u ruke četiriju trenera iz BiH koji su svojim uspjehom reprezentacije četiriju država odveli na Svjetsko nogometno prvenstvo. Jedan od dobitnika, Zlatko Dalić, vratio se s reprezentacijom Hrvatske iz Rusije kao viceprvak svijeta. Dobitnici su bili i igrači koji su donijeli Hrvatskoj svjetsko srebro zlatnog sjaja iz Rusije, a podrijetlom su iz BiH. 

• Uz dodjelu priznanja, Pečat je pokretač mnogih drugih velikih događaja. Primjerice, na pozornicu su donesena dva najveća izgubljena dokumenta BiH. Službeno ovjerene preslike Daytonskog sporazuma (Ustav BiH) i Povelje bana Kulina (rodni list), uz veliko iznenađenje javnosti, pokazane su na pozornici Pečata. Ususret Pečatu BHRT radi čak dvije dvosatne emisije. Prva je već emitirana, a drugu možete pogledati u subotu, 6. lipnja. Crveni tepih, preko kojeg su u dvoranu ulazili brojni predsjednici država, premijeri, ministri, predstavnici religija, kulture, sporta, estrade, također se svih dosadašnjih godina izravno prenosio. 

• Pečat je glazbeni spektakl. Sve točke izvodile su se uživo uz Simfonijski orkestar. Svjetske i domaće zvijezde, poput Tota Cutugna, Piera Mazzocchettija, Petje Ivanove, Edina Karamazova, Kemala Montena, Đanija Stipaničeva, Gibonnija, Halida Bešlića, Severine, Zdravka Čolića te brojnih drugih, pratile su i Zagrebačka i Sarajevska filharmonija te Dubrovački, Europski i Novosadski orkestar. 

• Zahvaljujući partnerstvu s BHRT-om i HRT-om, ali i suradnji s drugim televizijskim i radijskim kućama u BiH, Večernjakov pečat svake su godine pratili brojni gledatelji i po tome ovo je bio najgledaniji događaj koji se organizira u BiH. Do prije nekoliko godina pokrovitelj mu je bilo Predsjedništvo BiH, Hrvatski sabor, predsjednica RH. Zbog važnosti ove manifestacije nazočili su joj brojni diplomati iz cijeloga svijeta. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije