PONOS BiH - HUMANOST

Elmira Sefo nastavila je humanu misiju i nakon smrti. Sestra Selma: Elmira je radila male stvari, ali i kada uradimo malo, naše malo je za nekoga puno

26.05.2023.
u 20:27

Tko je humanist godine otkrio je iz sarajevskog studija A BHRT-a Almir Gredić, član Uprave UniCredit Bank Bosne i Hercegovine:

- Čast i zadovoljstvo mi je proglasiti humanista. Nagrada pripada mladoj Stočanki, žrtvi strašnog potresa, koja je nastavila misiju života i nakon smrti. Dobrotvorna fondacija osnovana njoj u spomen pomogla je mnogima u Bosni i Hercegovini, Turskoj i Siriji: Elmira Sefo, posthumno.

Elmira Sefo, humanitarka, žrtva potresa u Stocu. U spomen Elmiri obitelj je osnovala dobrotvornu fondaciju. Pomogli su stradalima u potresu u Turskoj i Siriji. Večernjakov pečat uime tragično stradale djevojke primila je njezina sestra Selma koja i vodi fondaciju nazvanu imenom njezine poginule sestre.

- Dobro večer svima. Prije svega, želim zahvaliti na samoj nominaciji, jer smatram da bila je velika čast biti uopće nominiran u kategoriji humanost sa svim ostalim kandidatima. Svaki kandidat imao je specifičnu priču i neki od njih su radili grandiozna djela. Elmirina priča razlikuje se od ostalih po tome što je ona radila male stvari, ali iskreno, i očito je to dokaz da, i kada uradimo malo, naše malo je za nekoga puno i da to opet dođe do ljudi i do ljudskih srca. U spomen na Elmiru osnovali smo fondaciju "Elmira Sefo" kojom nastojimo nastaviti put koji je Elmira započela u svom kratkom životu. Prije svega, tu se nastojimo okrenuti mladima i afirmirati mlade da ih potaknemo da postanu aktivni članovi zajednice i da se zajedno ujedinimo u činjenju dobra. Hvala još jednom -  kazala je prepuna emocija i jedva zadržavajući suze Elmirina sestra Selma. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije