POLITIČARI GODINE

Davor Pranjić i Ćamil Duraković, dopredsjednici RS-a, u borbi za povratak hrvatskog i bošnjačkog naroda na prijeratna ognjišta

26.05.2023.
u 21:34

Nevenko Vranješ, ombudsman za ljudska prava Bosne i Hercegovine, ispred banjolučkog je Kastela, na pozornici "pod otvorenim nebom" otkrio tko je dobio Večernjakov pečat u kategoriji Politika.

- Pozdravljam vas iz Banje Luke. Meni je zaista čast, zadovoljstvo i privilegij da priopćim i uručim priznanje Večernjakov pečat u kategoriji Politika dvojici mladih ljudi, dvojici perspektivnih ljudi, dvojici političara. Radi se o potpredsjednicima Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda gospodinu Ćamilu Durakoviću i gospodinu Davoru Pranjiću, koji je potpredsjednik Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda.

Dva dopredsjednika RS-a - iz reda bošnjačkog i hrvatskog naroda bore se za povratak svojih naroda na prijeratna ognjišta i u misiji su međunacionalne pomirbe i suradnje. Davor Pranjić najmlađi je dopredsjednik RS-a u povijesti, liječnik - specijalist ortopedije. Ćamil Duraković, političar kompromisa, bivši je načelnik Srebrenice.

- Zahvaljujem, prije svega, Večernjem listu koji je prepoznao moj rad, prije svega, kao političara kompromisa. Nažalost, proteklih trideset godina u BiH, na ovoj zatrovanoj političkoj sceni, svjedočimo da kompromis i nije baš popularan politički put, ali, evo, ja sam ga odabrao davne 2005 godine. Od tada sam imao uspone i padove, ovo je druga nagrada Večernjeg lista koju dobivam. Jednu sam dobio 2015. kao političar međuetničkog dijaloga. Evo, ponosan sam što danas mogu reći da je ovo nagrada za sve one slobodnomisleće ljude koji su meni, kao neovisnom kandidatu, na proteklim izborima dali povjerenje za politiku kompromisa. Smatram da je kompromis ono bez čega u ovoj državi sigurno ne možemo napredovati. Smatram da kompromis, a i sam dijalog, jesu civilizacijske vrijednosti, a nikako izdaja kako se to danas želi predstaviti. U to ime hvala, uime svih građana koje danas predstavljam i ovo će samo biti dodatni poticaj da nastavimo politikom kompromisa i dijaloga - kazao je Ćamil Duraković još jednom zahvalivši na nagradi.

- Dame i gospodo, dragi gledateljice i gledatelji, iznimna mi je čast večeras biti dio nagrađenih osoba od strane Večernjeg lista. I na samom početku želim zahvaliti kandidacijskoj komisiji, ljudima koji su baš mene odabrali, evo, na samom početku političke karijere. Neću mnogo pričati što smo možda mogli uraditi, što možda nismo, ali ono što mi želimo kao mladi, obrazovni ljudi, jest graditi što bolji ambijent za sve nas u ovoj našoj državi Bosni i Hercegovini. Neka nam to bude motiv svaki dan kako bi gradili bolju budućnost za ono što dolazi za nas, a to su naša djeca koja su, svakako, naša budućnost. Hvala vam i svako dobro - riječi su Davora Pranjića nakon što je nagrađen Večernjakovim pečatom.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije