Uspješna suradnja

BHRT i HRT omogućili da Pečat dođe u tisuće domova

09.06.2020.
u 20:13

Zahvaljujući suradnji dviju najvećih državnih televizija u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj, BHRT-a i HRT-a, kako međusobnoj tako, naravno, i onoj s Večernjim listom, i ovogodišnji, netom završeni izbor Osobe godine došao je preko malih ekrana u brojne domove BiH, Hrvatske, ali i cijele regije.

19. Večernjakov pečat bio je i prigoda da se na poseban način obilježi velika obljetnica BHRT-a. Naime, RTV BiH ove godine proslavlja 75 godina postojanja, a iako, nekako, u sjeni pandemije koronavirusa, rođendan je to koji zaslužuje velike čestitke.

- Vjerujemo kako ćemo zajedno dočekati i 100. jubilej - poručuju partneri Pečata s BHRT-a.

Generalni direktor BHRT-a Belmin Karamehmedović s ponosom ističe važnost obljetnice tog javnog servisa, ali i sretan je i zadovoljan što je, unatoč posebnim uvjetima, Pečat i ove godine organiziran na najvišoj razini.

A kako bi Pečat došao u još veći broj domova, uz BHRT, zaslužan je HRT koji je također doveo tu manifestaciju pred male ekrane milijunskoga gledateljstva. I Kazimir Bačić, glavni ravnatelj HRT-a, ne skriva zadovoljstvo dugogodišnjom uspješnom suradnjom tih dvaju javnih servisa i Večernjeg lista, ponajviše kroz Večernjakov pečat. Kao partneri u projektu Večernjeg lista, dvije televizije nedavno su sklopile i sporazum o suradnji.

- Hvala svima koji su doprinijeli da i ove godine imamo jednu sjajnu manifestaciju na razini na koju smo naviknuli svih prethodnih godina. Naravno, Večernji list, u suradnji s RTV BiH i HRT-om te brojnim drugim partnerima, daje svoj puni doprinos da Pečat svake godine bude jedna od najupečatljivijih manifestacija ovakve vrste. RTV BiH ove godine slavi 75. rođendan, jedan veoma značajan jubilej. Zbog poznatih događanja s pandemijom koronavirusa u toj proslavi jubileja nije sve išlo onako kako smo planirali. Ali, to je samo jedan u nizu dobrih ili, ako hoćete, loših događaja svih prethodnih godina kroz koje smo prolazili. Međutim, bez obzira je li bilo dobro ili loše, uvijek smo, a tako će i dalje ostati, bili na strani javnosti i svih gledatelja u Bosni i Hercegovini - kaže prvi čovjek RTV BiH Belmin Karamehmedović te dodaje:

- Prethodnih godina imali smo izuzetno dobru suradnju i s HRT-om i nema nikakvih sumnji da će ona biti nastavljena. U toj suradnji posebice se ističe ova manifestacija koju smo i ovoga puta zajednički organizirali. Još jednom naglašavam kako su i BHRT i Večernji list dugogodišnji partneri u organizaciji ove jako značajne manifestacije. Večernjakov pečat izgradio se kao regionalno važna i vrijedna manifestacija kakvih nema puno na ovim prostorima i zadovoljstvo nam je da BHRT prati i na veoma aktivan način sudjeluje u svemu onome što je Pečat bio i što jest. Manifestacija je to koja promovira pozitivne priče, koja pronalazi ljude koji nisu u fokusu javnosti, a uspješni su.

- Na početku bih BHRT-u čestitao 75. obljetnicu, veliku obljetnicu koja je dostojna poštovanja. O profesionalnosti kolega s državne televizije Bosne i Hercegovine govori i činjenica da smo, unatoč vremenu pandemije koronavirusa, ostali partneri na projektu organizacije i realizacije manifestacije Večernjakov pečat. Uz čestitke za veliku obljetnicu, BHRT-u želim da zajedno dočekamo još mnogo jubileja.  Kao glavni ravnatelj Hrvatske radiotelevizije mogu istaknuti kako nam je zadovoljstvo što možemo biti partner Večernjakova pečata. To je veoma važan i ugledan izbor osoba kojemu je cilj afirmacija pozitivnih vrijednosti pojedinaca koji su se svojim radom i uspjehom istaknuli u raznim područjima društvenog života. Kako dobro ne poznaje granice, vjerujem da će se naša suradnja s BHRT-om i Večernjim listom nastaviti i u budućnosti, a promocija ljudskih i humanih vrijednosti jedan je od najvažnijih zadataka javnog servisa pa tako i Hrvatske radiotelevizije - istaknuo je glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije