Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Večernjakov pečat

Anela Zorlak: Misao koja me je vodila svo ovo vrijeme je - budućnost je danas

28. svibnja 2021. u 21:58 0 komentara 222 prikaza

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj uručio je Pečat za znanost Aneli Zorlak, mladoj znanstvenici koja je otvorila prvo genetičko savjetovalište u Sarajevu i bavi se istraživanjem rijetkih oboljenja u BiH.

- Jedna jako zanimljiva godina, ali sigurno i više, iza nas je svih, ali zaista jedna posebna godina je iza mene, i jedna rečenica, odnosno misao koja me je vodila sve ovo vrijeme u borbi koju sam vodila da bih postigla ovo što danas jesam, ali zasigurno i postavila još veće ciljeve sebi, a i mladim ljudima da sve što zacrtaju to mogu ostvariti - misao je - budućnost je danas. Možda jest onako malo čudno i nevjerojatno kako to da je budućnost danas, ali jest ako se vodimo genetikom i personaliziranim pristupom. Bit ću slobodna kazati da smo zasigurno ušli u eru personaliziranog pristupa, gdje će nam analiza gena pomoći da idemo ukorak čak i prije nego što dijagnosticiramo neka vrlo rijetka oboljenja. Upravo iz te želje nastao je Centar za genetičko savjetovanje Genetika u BiH - kazala je Zorlak.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.