Real vs. Man. United

Večernjak u Madridu uoči velikog okršaja: Luka blizu prvih 11!

Luka Modrić
NPH/Pixsell
12.02.2013.
u 15:27

Hrvatski veznjak mogao bi vrlo lako uskočiti umjesto Xabija Alonsa kojega muči ozljeda prepona.

Luka Modrić, koji će utakmicu s Manchester Unitedom vjerojatno započeti na klupi, mogao bi vrlo brzo ući u igru. Xavi Alonso, naime, ima problema s preponama te je pitanje koliko može pružiti. Osim toga Alonso u slučaju žutog kartona propušta uzvratnu utakmicu, što svakako ide na ruku hrvatskom reprezentativcu.

Igrači Reala su u kampu Valdebebas, na sjeveru Madrida, u utorak u 11 sati odradili posljednji trening uoči utakmice. Nakon jakog zagrijavanja s trenerom Rui Fariom, podijelili su se u dvije skupine te nastavili raditi s loptom. U jednoj skupini bili su vratari Adán i Jesus, te Arbeloa, Coentrao, Sergio Ramos, Varane, Xabi Alonso, Khedira, Özil, Di María, Ronaldo i Benzema.

To je, dakle, izgledna prva postava. Mourinho je objavio popis od 22 igrača, a na njemu jedino nema od ranije ozlijeđenog Ikera Casillasa. Portugalski je stručnjak Alonsa, zajedno s Khedirom i Özilom, izostavio s posljednje utakmice protiv Seville, no španjolski veznjak je dan kasnije sam trenirao. U ponedjeljak zbog bolova u preponskoj kosti nije mogao završiti trening. Teren je napustio u pratnji klupskog liječnika. Čitav prošli tjedan nije vježbao na travi već se isključivo istezao te radio u teretani. Da se igra prvenstvena utakmica, a ne osmina finala Lige prvaka s Manchesterom, Alonso sigurno ne bi igrao. Ovaj će put posljednju riječ imati njegove prepone.

Osim igračke kvalitete on je u dresu Liverpoola sedam puta igrao protiv Manchestera, međutim iskustvo igranja s engleskom momčadi ima i Modrić. Higuaín je u intervjuu u ponedjeljak izjavio da "individualnom kvalitetom i kontranapadima mogu zadati bol Manchesteru".

Osim Alonsa, žuti karton bi izbacio s uzvrata i Sergija Ramosa. S obzirom da se radi o dva ključna igrača pitanje je koliko će Mourinho riskirati držeći ih obojicu u igri. Tim više što bi sada trebao napasti, a u uzvratu se posvetiti obrambenim zadaćama. Igrači i direktor kluba Butragueño danima pozivaju publiku na gromoglasnu  podršku. Preko novina su poručili da žele "vrući Bernabeu".

U Madrid je, pak, stiglo 5000 navijača engleskog prvaka, od kojih 1000 bez ulaznice. Policija je na posebnom stupnju pripravnosti, a sportski list Marca u naslovu ističe: "Lavina huligana".

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?