FINALE

Večeras borba za večernjakov pokal

Utakmica
25.08.2013.
u 11:17

Organizatori su prije samoga finala najavili mali show za gledatelje s Moto klubom Vukovi iz Livna. Finalna utakmica igra se u 21 sat, a sat vremena ranije igra se utakmica za treće mjesto

U petak su odigrane zadnje utakmice po skupinama na završnici Lige mjesnih zajednica Hercegovine u Livnu. Sinoć su odigrani polufinalni susreti, a finale je na rasporedu danas s početkom u 21 sat. Sat vremena ranije odigrat će se utakmica za treće mjesto. Najveću vrijednost tog zadnjeg dana skupina predstavlja nastup momčadi koje nisu imale šansi za prolazak u polufinale. Momčadi Gruda, Čapljine i Tomislavgrada su pokazale pravi smisao ovakvog natjecanja, a sve momčadi su odigrale kako su najbolje mogle i pokazale da je u ovom sportu moguće i pošteno igrati. Livanjskim domaćinima je ovakav razvoj događaja dao i odrađenu satisfakciju, s obzirom da je cijela manifestacija protekla u najboljem redu. Organizator završnice Ante Anić nam je rekao da se nada da je s ovom godinom završila era igranja po skupinama na završnici.

Uvjerljivi Stočani

U prvoj utakmici sastale su se momčadi Gabele (Čapljina) i Tihaljine (Grude). Iako nisu imali mogućnost za prolazak, obje momčadi su došle u punim sastavima i prikazali dopadljiv nogomet. Na kraju se momčad iz Gruda pokazala nešto spretnijom i sretnijom, pa je pobjeda i pripala njima. Završilo je rezultatom 3:1 za Tihaljinu. Druga utakmica je bila vrlo izvjesna od samog početka kada su momci iz Stoca kvalitetom odskočili Jezeranima iz Tomislavgrada. Pitanje je bilo samo s kolikom razlikom će utakmica završiti. Na kraju je bilo 10:4 za Stolac. Moramo naglasiti da je momčad Jezerana na cijelom turniru nastupila vrlo oslabljena. Ovaj sustavno iseljavani kraj ima znatno više stanovnika izvan Bosne i Hercegovine i Hrvatske nego u okolici Buškog Jezera, a kako su završili godišnji odmori većina igrača je otišla u Austriju, Švicarsku i Njemačku.

Bubalo prevaga za Turčinoviće

Zadnji susret između Potoka (Livno) i Turčinovića (Široki Brijeg) donio je najviše neizvjesnosti. Mogućnost prolaska obje momčadi, a potencijalno i momčadi Stoca, donijela je dozu napetosti i neizvjesnosti. Odavno nismo vidjeli utakmicu s više šansi, i to na obje strane. Znanje i iskustvo najpoznatijeg imena na završnici, Stanka Bubala je donijelo prednost Širokobriježanima i odvelo ih u polufinale gdje su odmjerili snage s prošlogodišnjim prvakom Međugorjem.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?