Jablanica

Vatra se približava kućama

Požari
10.09.2012.
u 10:20

Požar se nalazi na nepristupačnom i miniranom terenu

Najteže stanje na području općine Jablanica jutros je iznad sela Sovići gdje se vatra sve više približava kućama, a požar se nalazi na nepristupačnom i miniranom terenu.

Stanje na požarištu je veoma složeno, jer se požarna linija širi velikom brzinom, te vatra u relativno kratkom vremenu može najozbiljnije ugroziti sela Sovići i Doljani, a sa zapadne strane upaliće se kompleks guste šume jelke i bora, čime bi požar ušao u područje planine Vran na općini Tomislavgrad, rekao je za Fenu Omer Nezirić, pomoćnik načelnika općine za civilnu zaštitu i vatrogastvo.

Tijekom prethodnog dana na požarištu je djelovao helikopter Republike Turske i dva helikoptera Oružanih snaga BiH, što je znatno usporilo kretanje požarne linije prema kućama u Sovićima. Protekle noći vatrogasci iz Jablanice, zajedno sa dvadesetak mještana Sovića, izborili su se da se požarna linija ne proširi do kuća koje se nalaze iznad regionalnog puta Jablanica-Posušje.

Jutros je u gašenju požara najavljen i kanader iz Republike Hrvatske, te očekujemo stavljane požara pod kontrolu, rekao je gospodin Nezirić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?