VELIKO PRIZNANJE

Valentina Rupčić proglašena novinarkom godine u BiH

valentina
17.12.2012.
u 19:09

Nezavisne novine dodijelile su priznanje zamjenici glavnog urednika Večernjeg lista BiH

Milo Đukanović, predsjednik Vlade Crne Gore, večeras je na svečanosti u Kkistalnoj dvorani hotela "Bosna" u Banjoj Luci proglašen za "Osobu godine", koju deseti put biraju "Nezavisne novine".

Urednički kolegiji "Nezavisnih " odlučio je da ova prestižna nagrada za 2012. godinu ode u ruke lideru Demokratske partije socijalista Crne Gore, koji je po broju godina na vlasti jedan od europskih rekordera, a koji je bio i najmlađi premijer u Europi.

 

NAGRAĐENI ZA 2012. GODINU
Milo Đukanović, predsjednik Vlade Crne Gore
Za predsjednika Vlade Crne Gore Milo Đukanović je prvi put izabran 15. februara 1991. godine, na svoj 29. rođendan. Tokom 21 godine dokazao je da je veoma vješt u vođenju brojnih državnih poslova.
Obilježio je istoriju bivše Jugoslavije, a naročito Crne Gore, kojoj je 21. maja 2006. godine obezbijedio nezavisnost.
Vjekoslav Bevanda, predsjedavajući Savjeta ministara BiH
Savjet ministara BiH, kojeg vodi, usvojio je Nacrt budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za iduću godinu u roku i time stvorio pretpostavke da budžet bude konačno usvojen na vrijeme, kako BiH ne bi opet počela godinu s privremenim finansiranjem. Savjet ministara je usvojilo i budžete za 2011. i tekuću godinu, što su tri usvojena budžeta u jednoj godini.
Srebrenka Golić, ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS
Ministarstvo, zahvaljujući velikoj odgovornosti koja krasi Golićevu, snažno se stavilo u službu građana, a oblasti za koje je nadležno uređuju se u skladu s najboljom evropskom praksom.
U moru dobrih poteza iz domena ovog ministarstva treba istaći da je tokom ove godine od strane Vlade RS izvršeno preuzimanje Urbanističkog zavoda RS i formirana je JU Novi urbanistički zavod RS, ali i da Ministarstvo učestvuje u implementaciji više međunarodnih projekata.
Nermin Nikšić, premijer FBiH
Po ocjeni CCI-ja, Vlada FBiH s Nikšićem na čelu u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila je značajan napredak u odnosu na prethodne i da nije bilo političke krize na kraju godine bi u realizaciji programa rada imala najbolji rezultat u posljednjih šest godina.
Do zastoja je došlo zbog različitih političkih interesa, kulminacijom u slučaju Razvojne banke FBiH, i Vlada nije imala kvorum da donese budžet za iduću godinu, ali je Nikšić našao način i sam uputio budžet u parlamentarnu proceduru kako ne bi bio ugrožen aranžman s MMF-om.
Branislava Milekić, generalni direktor "Elektroprivrede RS"
Od septembra 2007. godine, kada je izabrana za generalnog direktora "Elektroprivrede RS", nastojala je i u velikoj mjeri uspjela da doprinese tome da taj sistem zauzme ulogu koja mu pripada, kao jedan od najvećih privrednih resursa RS. Holding je u proteklih nekoliko godina neprestano unapređivao vlastite proizvodne i distrubitivne kapacitete i jačao razvojne potencijale.
Valentina Rupčić, zamjenik glavnog i odgovornog urednika "Večernjeg lista"
U novinarstvu je prošla sve - od mlade dopisnice koja je izvještavala o lokalnim temama do novinarke koja gotovo svakodnevno ima neku ekskluzivnu priču. U svaki tekst unosi lepršavost i optimizam, čak i kada piše o teškim i sumornim temama u BiH. Rupčićevoj je pripala i dužnost hrvatskog člana Upravnog odbora Radio-televizije BiH.
"Majka hrabrost" Jelena Trikić
Odlučila je da njen život zgasne, da se pretoči u dirljivu priču koja će dotaći, ali i inspirisati mnoge da se bar na trenutak zamisle pred kolosalnom snagom majčinske ljubavi.
Dokazala nam je da nema većeg blaga nego udahnuti život čedu, toliko željenom, uprkos bolesti, bolu, neizvjesnosti. Dala je život za život.

 

NAGRAĐENI ZA 2012. GODINU

Milo Đukanović, predsjednik Vlade Crne Gore. Za predsjednika Vlade Crne Gore Milo Đukanović je prvi put izabran 15. veljače 1991. godine, na svoj 29. rođendan. Tijekom 21 godine dokazao je da je veoma vješt u vođenju brojnih državnih poslova.Obilježio je povijest bivše Jugoslavije, a naročito Crne Gore, kojoj je 21. svibnja 2006. godine osigurao neovisnost.

Vjekoslav Bevanda, predsjjedatelj Vijeća ministara BiH usvojio je Nacrt proračuna institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za iduću godinu u roku i time stvorio pretpostavke da proračun bude konačno usvojen na vrijeme, kako BiH ne bi opet počela godinu s privremenim financiranjem. Vijeće ministara je usvojilo i proračun za 2011. i tekuću godinu, što su tri usvojena proračuna u jednoj godini.

Srebrenka Golić, ministrica za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS -a. Ministarstvo, zahvaljujući velikoj odgovornosti koja krasi Golić, snažno se stavilo u službu građana, a oblasti za koje je nadležno uređuju su u skladu s najboljom europskom praksom. U moru dobrih poteza iz domene ovog ministarstva treba istaknuti da je tijekom ove godine od Vlade RS izvršeno preuzimanje Urbanističkog zavoda RS i formirana je JU Novi urbanistički zavod RS, ali i da Ministarstvo sudjeluje u implementaciji više međunarodnih projekata.

Nermin Nikšić, premijer FBiH - Po ocjeni CCI-ja, Vlada FBiH s Nikšićem na čelu u prvih šest mjeseci ove godine ostvarila je značajan napredak u odnosu na prethodne i da nije bilo političke krize na kraju godine bi u realizaciji programa rada imala najbolji rezultat u posljednjih šest godina. Do zastoja je došlo zbog različitih političkih interesa, kulminacijom u slučaju Razvojne banke FBiH i Vlada nije imala kvorum donijeti proračun za iduću godinu, ali je Nikšić našao način i sam uputio proračun u parlamentarnu proceduru kako ne bi bio ugrožen aranžman s MMF-om.

Branislava Milekić, generalna direktorica "Elektroprivrede RS" - Od rujna 2007. godine, kada je izabrana za generalnu direktoricu "Elektroprivrede RS", nastojala je i u velikoj mjeri uspjela da doprinese tome da taj sustav zauzme ulogu koja mu pripada, kao jedan od najvećih gospodarskih resursa RS. Holding je u proteklih nekoliko godina neprestano unapređivao vlastite proizvodne i distrubitivne kapacitete i jačao razvojne potencijale.

Valentina Rupčić, zamjenica glavnog i odgovornog urednika "Večernjeg lista" - U novinarstvu je prošla sve - od mlade dopisnice koja je izvještavala o lokalnim temama do novinarke koja gotovo svakodnevno ima neku ekskluzivnu priču. U svaki tekst unosi lepršavost i optimizam, čak i kada piše o teškim i sumornim temama u BiH. Njoj je pripala i dužnost hrvatskog člana Upravnog odbora Radio-televizije BiH.

"Majka hrabrost" Jelena Trikić - Odlučila je da njen život zgasne, da se pretoči u dirljivu priču koja će dotaknuti, ali i inspirirati mnoge da se bar na trenutak zamisle pred kolosalnom snagom majčinske ljubavi. Dokazala nam je da nema većeg blaga nego udahnuti život čedu, toliko željenom, usprkos bolesti, bolu, neizvijesnosti. Dala je život za život.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?