neriješeni spor

V. Pusić: Hrvatskoj nije u interesu blokirati ulazak Srbije u EU

\'pusic01_pxl_unu_230311\'
Boris Ščitar/Pixsell
08.01.2012.
u 09:39

Kočnice za rješavanje problema ratnih zločina su srpski zakon koji proširuje jurisdikciju pravosuđa van granica Srbije i hrvatski zakon o ništavnosti srpskih optužnica

Ni u interesu Srbije, ni u interesu Hrvatske nije da blokiramo ulazak Srbije u Europsku uniju zbog neriješenog spora oko granice na Dunavu, rekla je Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova Vlade RH u intervjuu beogradskom dnevnom listu Blic. Dodala je da iskustvo koje je Hrvatska imala sa Slovenijom oko Piranskog zalijeva govori da je, ukoliko je moguće, probleme najbolje rješavati bilateralno, a ako nije, da su i međunarodni sudovi i međunarodne arbitraže su za ljude.

Govorila je i o najvećim kočnicama za rješavanje problema ratnih zločina.

- Jednan je srpski zakon koji proširuje jurisdikciju srpskog pravosuđa i izvan područja Srbije, koji je po mom mišljenju problematičan. S druge strane, imamo hrvatski zakon o ništavnosti srpskih optužnica koji je također problematičan. I jedan i drugi otežavaju rješavanje problema. Ako smo u stanju vezano za te zakone donijeti racionalnije odluke, onda imamo šanse riješiti ili bar početi rješavati probleme, rekla je Pusić govoreći o načinu rješavanja pitanja ratnih zločina.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

KO
Kontras22
11:20 08.01.2012.

Ne treba Nebeski narod niko da blokira oni su se sami blokirali za sva vremena

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?