AKCIJA "OSOJA"

Uz šefa dilera još šestorica osumnjičenih iza rešetaka

SIPA
21.09.2013.
u 11:22


Sumnjiče se da su svakodnevno vršili nabavu, skrivanje i šverc heroina

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH uputio je Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za šest osoba lišenih slobode u akciji “Osoja” koju su izveli ovlašteni pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu - SIPA. Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je za osumnjičene: D. D. (1974) iz Mostara, državljanina BiH i R Hrvatske; S. H. (1966) iz Mostara, državljanina BiH; M. P. (1957) iz Čitluka, državljanina BiH i R Hrvatske; M.B. (1988) iz Mostara, državljanina BiH; P.B. (1960) iz Posušja, državljanina BiH i R Hrvatske i D.T. (1979) iz Čapljine, državljanina BiH.

Osumnjičeni

Kako smo pisali, uz glavnoosumnjičenog Adisa Burića (37), ostali su Danko Dragoje (39), Semir Habe Habibija (47), Mirko Primorac (56) iz Čitluka, Mario Bošnjak (25), Pače Bošnjak (53) iz Posušja i Denis Zulfo Tabaković (34) iz Čapljine. Navedene osobe se sumnjiče da su, kao pripadnici organizirane kriminalne skupine, tijekom 2013. godine, gotovo svakodnevno, vršile nabavu, skrivanje i krijumčarenje opojne droge heroin, najčešće u količinama od nekoliko stotina grama, s područja BiH u Republiku Hrvatsku, te da su u razdoblju od šest mjeseci, od ožujka do kolovoza, prokrijumčarile više kilograma opojne droge heroin koja je nabavljana u BiH, najčešće na području Sarajeva, Tuzle i Mostara, te dalje krijumčarena prema južnom dijelu Republike Hrvatske. Navedeni osumnjičeni se terete da su počinili kazneno djelo organizirani kriminal u vezi s kaznenim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Utjecaj na svjedoke

Tužiteljstvo predlaže da Sud BiH osumnjičenima D. D., M. P., M.B. i P.B. odredi mjeru pritvora u trajanju od jednog mjeseca iz razloga propisanih članom 132. stavom 1. točkama a) b) i c) ZKP-a BiH, a osumnjičenima S. H. i D.T. iz razloga predviđenih članom 132. stavom 1. točkama b) i c) ZKP-a BiH. Pritvor za osumnjičene se predlaže zbog postojanja opasnosti od bijega osumnjičenih, kao i zbog osnovane bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli utjecati na svjedoke, sudionike i prikrivače, kao i da bi boravkom na slobodi mogli ponoviti kazneno djelo. Prijedlog za određivanje mjere pritvora upućen je Sudu BiH. Sud BiH je 18. rujna ove godine donio rješenje kojim se prihvaća raniji prijedlog Tužiteljstva Bosne i Hercegovine u istom predmetu za određivanje pritvora za osumnjičenog, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?