Ljubuški

Usvojeni općinski proračun iznosi 12,987.000 maraka

Općinsko vijeće
26.03.2013.
u 12:01

Knjižnica je po onome što se čulo u raspravi i što piše u izvješću o radu u 2012. godini postala crna mrlja

Proračun općine Ljubuški za 2013. godinu iznosit će 12,987.000 konvertibilnih maraka. Tako je zamislila i planirala općinska izvršna i zakonodavna vlast, a službene i konačne odluke o proračunu i izvršenju proračuna općine Ljubuški za 2013. godinu usvojili su općinski vijećnici na jučerašnjoj 7. sjednici Općinskoga vijeća. Do završne forme proračuna došlo se nakon razmatranja prijedloga na prošloj sjednici OV-a, javne rasprave i dostavljanja amandmana od stranaka. O amandmanima na proračun raspravljalo se prije njegova usvajanja i od njih nekoliko samo je jedan usvojen. Od ukupno devet točaka dnevnog reda, njih šest se odnosilo na razmatranje i usvajanje izvješća o radu u prošloj i programa rada za 2013. godinu javnih ustanova i poduzeća i humanitarne udruge Crveni križ.

O izvješćima i programima JU Ljubuški sportski centar i Crvenog križa Ljubuški nije bilo dvojbe i rasprava i oni su odmah usvojeni, o radu Dječjeg vrtića i JP Radio Ljubuški postavljeno je nekoliko pitanja vijećnika na koja su ravnatelji dali prihvatljive odgovore pa su vijećnici i njih usvojili, no o Centru za socijalni rad i posebice o Hrvatskoj knjižnici, dosta se govorilo. Ravnatelj Centra za socijalni rad Jozo Barišić odgovarao je na pitanja nakon kojih su razmatrani dokumenti usvojeni. No, Hrvatska knjižnica Ljubuški je po onome što se čulo u raspravi i što piše u izvješću o radu u 2012. postala crna mrlja Ljubuškoga.

Radojko Nižić, v.d. ravnatelja knjižnice, nije se libio napisati u izvješću i javno iznijeti da je značajan dio imovine pokraden, da je krov ranije prokišnjavao, da zaposleni nemaju ugovora o radu, da je isključivan telefon i internet, dolazile su opomene za neplaćenu struju, djelatnici su tri mjeseca bez plaće... Izvješće o radu i program rada knjižnice nisu usvojeni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?