URUGVAJ - GANA 4:2 NAKON 11M

Urugvaj u drami prvenstva izbacio Ganu!

Gana - Urugvaj (1)
Foto: PIXSELL
1/9
02.07.2010.
u 23:14

U četvrtfinalu SP-a Urugvaj je nakon jedanaesteraca pobijedio Ganu 4:2 (1:1) (Muntari 45', A. Gyan promašio jedanaesterac 120'; Forlan 55', Suarez crveni 120') i u polufinalu igra s Nizozemskom.

Kakva drama u Johannesburgu! Kada su izbornici, debelo u 120. minuti, već određivali pucače 11-eraca, Urugvajac Suarez zaustavio je loptu na gol-crti, a sudac ga je isključio i dao Gani kazneni udarac! A meč-loptu Gyan je zakucao u – gredu!

I, naravno, Gana je u raspucavanju s bijele točke izletjela. Vratar Muslera obranio je dva udarca, a "ludi" Abreu šutom a la Panenka odveo Urugvajce u polufinale, na Nizozemce.

U 120 minuta bilo je velikih vratarskih pogrešaka, ali i briljantnih obrana. Ganac Kingson skinuo je Urugvajcima tri nemoguće lopte, a primio neoprostiv pogodak od Forlana. Iskosa, iz slobodnog udarca, u svoj kut.

Afrikanci su nakon toga ponirali, a Urugvajci se dizali, opet na krilima Diega Forlana, kreatora svih opasnih situacija pred golom Gane. Jednom je Luis Suarez gađao topovski, špicom kopačke, a vratar Kingson sjajno je obranio.

Najveći bljesak Gane zbio se u 45. minuti kada je Sulley Muntari sa 30 metara iznenadio zaspaloga urugvajskoga vratara Musleru i donio Afrikancima vodstvo.

Inače, uoči ove utakmice bivši južnoafrički predsjednik Nelson Mandela poslao je poruku potpore Gani, jedinoj afričkoj reprezentaciji koja se uspjela plasirati u četvrtfinale SP-a.

"U ovoj povijesnoj prilici, na prvom svjetskom prvenstvu organiziranom na tlu Afrike, veliko je zadovoljstvo vidjeti da se Gana plasirala u četvrtfinale. Svi Afrikanci pridružuju vam se u želji da dalje napredujete na turniru", stoji među ostalim u pismu koje je Mandela poslao predsjedniku Ganskog nogometnog saveza Kwesiju Nyantakyiju.

Nije pomoglo!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije