SVEČANOST

Uručeni certifikati za 24 službenika Granične policije BiH

policija
VL FOTO
16.04.2011.
u 16:42

Obuka o temi “Strateška analiza” održavala se tri dana u glavnom uredu Granične policije, a predavač je bio francuski stručnjak iz navedene oblasti

Ravnatelj Granične policije Bosne i Hercegovine Vinko Dumančić, veleposlanik Republike Francuske u BiH Roland Gilles i policijski ataše pri Veleposlanstvu Republike Francuske u BiH Jean-Bernard Colle u četvrtak su uručili certifikate pripadnicima Granične policije BiH koji su pohađali obuku iz oblasti strateške analize.

Analiza rizika

Obuku su uspješno završila 24 službenika s ciljem unaprjeđenja dosadašnjih znanja obavljanja granične kontrole na osnovi analize rizika. Prilikom obraćanja prisutnima, ravnatelj Dumančić je zahvalio na doprinosu i nesebičnoj podršci Veleposlanstva Republike Francuske u BiH u razvoju ove policijske agencije. Istaknuo je obuke koje su dosad realizirane u suradnji s Veleposlanstvom Francuske u BiH, među kojima se posebno izdvajaju obuke o temi informatičkog kriminala, trgovine ljudima, trgovine oružjem, ilegalnih migracija, krivotvorenja novca, krivotvorenja dokumenata, krim-istraga i druge, dodavši da su zahvaljujući ovakvoj vrsti pomoći znatno ojačani kapaciteti Granične policije BiH u borbi protiv svih vidova prekograničnog kriminala.

“Ovaj posjet omogućio mi je da ostvarim uvid u stvarno stanje i konstatiram koliki su napori učinjeni da se izgradi ova institucija. U to se svakodnevno uvjeravam prateći rezultate koje postižete”, rekao je, među ostalim, veleposlanik Republike Francuske u BiH Roland Gilles.

Francuski stručnjak

Obuka o temi “Strateška analiza” održavala se tri dana u glavnom uredu Granične policije, a predavač je bio francuski stručnjak iz navedene oblasti Romain Puertolas.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?