Zastupao Miloševića

Umro 'đavolji odvjetnik'

Jacques Verges
YouTube
16.08.2013.
u 09:48

Verges je branio ljude poput nacista Klausa Barbieja i terorista Carlosa Šakala, a među njegovim klijentima bio je i Slobodan Milošević.

Umro je francuski odvjetnik Jacques Verges poznat i pod nadimkom 'đavojli odvjetnik' kojeg je dobio jer je zastupao brojne ozloglašene kriminalce.

Verges je branio ljude poput nacista Klausa Barbieja i terorista Carlosa Šakala, a među njegovim klijentima bio je i Slobodan Milošević. U priopćenju njegove izdavačke kuće navodi se da je Verges umro od srčanog udara oko 20 sati navečer u Parizu, prenosi Fox News.

'Bilo je idealno da upravo smrt bude posljednji kazališni čin ovog rođenog glumca, koji je poput Voltairea razvijao vještinu stalnog revolta', ističe se u priopćenju njegove izdavačke kuće.

Jacques Verges rođen je 1925. na Tajlandu, a kao student je bio komunist dok je kasnije podržavao alžirski Front nacionalnog oslobođenja u borbi za nezavisnost od Francuske. Kasnije je postao poznati odvjetnik koji je često bio na naslovnicama svjetskih medija zahvajujući svojoj listi klijenata.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije