Bez naredbe

Umjesto vjenčanja - sprovod, otrovala se ugljičnim monoksidom

Kuća
26.11.2012.
u 10:09

Nesretna žena bila je u 7. mjesecu trudnoće i sa svojim odabranikom je planirala svadbu

Mrtvo tijelo 32-godišnje Anite Malačić koja se u trenutku smrti nalazila u sedmom mjesecu trudnoće pronašao je u nedjelju ujutro otac njezina mladića Dražena Ledinskog (34)u sobi obiteljske kuće u selu Podlužan, kraj Vrbovca. Umrla je u snu od trovanja ugljičnim monoksidom, a Dražena koji je ležao pored nje u posljednji tren je uspio spasiti njegov otac.

Razvalio vrata i spasio sina

- Nekoliko puta ga je zvao na mobitel, imali su ujutro nekog posla koji su zajedno morali obaviti, ali on se nije javljao. Sluteći da nešto nije u redu uzeo je ljestve i kroz prozor provirio u sobu, kroz zavjese je vidio kako oboje nepomično leže. Otišao je po pajser i pokušao obiti bravu, nije uspio i zatim je uzeo sjekiru i počeo razvaljivati vrata - prepričava nam prva susjeda obitelji Ledinski. Kada su napokon ušli u sobu Aniti, na žalost, nije bilo spasa, a Dražen je jedva davao znakove života. Stavili su mu ocat pod nos kako bi došao sebi, čime su ga spasili. Anita i Dražen bili su zajedno nešto duže od godinu dana.

Neispravan dimnjak?

Ona se nakon nekoliko mjeseci veze preselila kod njegovih, zajedno su uređivali kuću kako bi se pripremili za prinovu u obitelji. Dražen prije nije imao djecu, dok je Anita imala dvije kćeri stare deset i petnaest godina. Mogući razlog zbog kojeg je došlo do trovanja jest neispravnost dimnjaka. U kući obitelji Ledinski griju se na drva, a dimnjak je sagrađen još 1985. godine. Od tada je redovito održavan sve do prije godinu dana, kada je pravo na pregled i održavanje dimnjaka pripalo novim koncesionarima. Oni su od trenutka preuzimanja koncesije radili na planu obilaska kućanstava, zbog čega nisu vršili provjere i održavanja na terenu. - Ma tih dimnjačara nema posljednjih godinu dana, sve nam u fušu napravi jedan gospodin koji je prije radio kao dimnjačar, i dosta ga ljudi plaća da odradi to kad nemaju kog drugog, prepričavaju susjedi. - Užasno je to, stalno čitamo o tome kako se ovakve stvari događaju, a sad se dogodilo njoj. Jučer je s nama pila kavu i raspravljali smo o svadbi, a sad su djeca ostala bez majke, završava susjeda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije