Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Crna kronika

Ukrali još tri strana vozila u Međugorju

Policija posjeduje videonadzor na kojem se vide članovi automafije koja već treći tjedan ordinira po Međugorju
16. kolovoza 2011. u 09:43 2 komentara 51 prikaza
nadzor, kamere
Foto: Reuters

Konačno! Policija posjeduje videonadzor na kojem se vide članovi automafije koja već treći tjedan ordinira po ulicama Međugorja. Za to vrijeme su ukrali osam vozila, redom stranih oznaka, a samo za ovaj vikend nestala su tri golfa IV crne boje. Ovog puta su žrtve bili talijanski državljani koji su unajmili apartmane u Bijakovićima.

Traže se identiteti

Jučer ujutro je krađu prijavio Francesko Deficot, čije se vozilo, talijanskih oznaka C -625-NX, nalazilo ispred obiteljske kuće Dragičević. Jutro ranije to su učinili i oštećeni Serry Cambriele. čiji je crni golf IV (CA-823-QN) bio kod pansiona Jurković, kao i Mario Facchin, koji je prvi uočio nestanak svog automobila (BX-115-5Q) ispred doma Juričića. Od ova tri posljednja slučaja, u čak dva navrata videonadzor je ‘ulovio’ kradljivce na djelu. Trenutno se traga za njihovim identitetom.

- To je dobra vijest jer je najvjerojatnije ova ‘ekipa’ prije točno deset dana, i to za samo jednu noć, također otuđila tri automobila te uzbunila hercegovačku policiju jer je postalo očito da imaju posla s dobro organiziranom skupinom automafijaša koji isključivo vrebaju strana vozila bez zaštite. U tom razdoblju je nestalo i njih nekoliko u Mostaru, navode Međugorčani, koji već poduzimaju sve kako bi sami zaštitili svoje goste.

Vlasnici bi vozila parkirali u ranim večernjim satima, a već ujutro im nije bilo traga.

- Prošloga puta oštećeni su bili Sara Delkonte, kojoj je ispred obiteljske kuće Vasilja otuđen audi A4 te Marko Knežević, čiji je golf švicarskih oznaka nestao ispred kuće Gagro, kao i Branislav Zrnić, koji je pak svoj passat bio ostavio kod Čizmića doma, nabrajaju iz policije, koja također, kako nam kažu, poduzima “niz izvidnih i operativnih mjera”.

Udes kod Danilograda

- Riječ je o vozilima u vrijednosti od 10 do 25.000 maraka. Nisu imali nikakvu zaštitu pa su postali lak plijen autokradljivcima. Prema svemu sudeći, radi se o istoj skupini koja je prije dvadesetak dana otuđila još dva vozila u Međugorju. Ova skupina najvjerojatnije je operirala i po Ljubuškom gdje je nedavno otuđen passat hrvatskih oznaka, a drugi pokušan, kao i u Mostaru. Sumnja se da ukradeno u Hercegovini završava na crnogorskom crnom tržištu. U to smo se i uvjerili nakon što je satelitskom navigacijom uočen skupocjeni terenac BMW, njemačkih oznaka, koji je nedavno s novim passatom za jednu noć ukraden iz mostarskog naselja Ortiješ. BMW je udario u policijska kola kod Danilograda i prevrnuo se, ali je lopov ipak uspio pobjeći, navodi policija.

  • cinbenik:

    Mislio sam da je tamo sve pod kontrolom visih sila..........

  • Avatar ivek
    ivek:

    triba dobro proviit,ima mnogo lazni poziva o nestanku auta... dodju sa prijateljima i prijave nestanak auta,,napalte od osiguranja.. ove fore ne prolaze vis