KAMERE IH SNIMILE

Ukrali još tri strana vozila u Međugorju

nadzor, kamere
Reuters
16.08.2011.
u 09:43

Policija posjeduje videonadzor na kojem se vide članovi automafije koja već treći tjedan ordinira po Međugorju

Konačno! Policija posjeduje videonadzor na kojem se vide članovi automafije koja već treći tjedan ordinira po ulicama Međugorja. Za to vrijeme su ukrali osam vozila, redom stranih oznaka, a samo za ovaj vikend nestala su tri golfa IV crne boje. Ovog puta su žrtve bili talijanski državljani koji su unajmili apartmane u Bijakovićima.

Traže se identiteti

Jučer ujutro je krađu prijavio Francesko Deficot, čije se vozilo, talijanskih oznaka C -625-NX, nalazilo ispred obiteljske kuće Dragičević. Jutro ranije to su učinili i oštećeni Serry Cambriele. čiji je crni golf IV (CA-823-QN) bio kod pansiona Jurković, kao i Mario Facchin, koji je prvi uočio nestanak svog automobila (BX-115-5Q) ispred doma Juričića. Od ova tri posljednja slučaja, u čak dva navrata videonadzor je ‘ulovio’ kradljivce na djelu. Trenutno se traga za njihovim identitetom.

- To je dobra vijest jer je najvjerojatnije ova ‘ekipa’ prije točno deset dana, i to za samo jednu noć, također otuđila tri automobila te uzbunila hercegovačku policiju jer je postalo očito da imaju posla s dobro organiziranom skupinom automafijaša koji isključivo vrebaju strana vozila bez zaštite. U tom razdoblju je nestalo i njih nekoliko u Mostaru, navode Međugorčani, koji već poduzimaju sve kako bi sami zaštitili svoje goste.

Vlasnici bi vozila parkirali u ranim večernjim satima, a već ujutro im nije bilo traga.

- Prošloga puta oštećeni su bili Sara Delkonte, kojoj je ispred obiteljske kuće Vasilja otuđen audi A4 te Marko Knežević, čiji je golf švicarskih oznaka nestao ispred kuće Gagro, kao i Branislav Zrnić, koji je pak svoj passat bio ostavio kod Čizmića doma, nabrajaju iz policije, koja također, kako nam kažu, poduzima “niz izvidnih i operativnih mjera”.

Udes kod Danilograda

- Riječ je o vozilima u vrijednosti od 10 do 25.000 maraka. Nisu imali nikakvu zaštitu pa su postali lak plijen autokradljivcima. Prema svemu sudeći, radi se o istoj skupini koja je prije dvadesetak dana otuđila još dva vozila u Međugorju. Ova skupina najvjerojatnije je operirala i po Ljubuškom gdje je nedavno otuđen passat hrvatskih oznaka, a drugi pokušan, kao i u Mostaru. Sumnja se da ukradeno u Hercegovini završava na crnogorskom crnom tržištu. U to smo se i uvjerili nakon što je satelitskom navigacijom uočen skupocjeni terenac BMW, njemačkih oznaka, koji je nedavno s novim passatom za jednu noć ukraden iz mostarskog naselja Ortiješ. BMW je udario u policijska kola kod Danilograda i prevrnuo se, ali je lopov ipak uspio pobjeći, navodi policija.

Ključne riječi

Komentara 2

CI
cinbenik
09:12 17.08.2011.

Mislio sam da je tamo sve pod kontrolom visih sila..........

Avatar ivek
ivek
20:03 16.08.2011.

triba dobro proviit,ima mnogo lazni poziva o nestanku auta... dodju sa prijateljima i prijave nestanak auta,,napalte od osiguranja.. ove fore ne prolaze vis

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije