I TO JE MOGUĆE

Ukradeni laptopi s potpisima peticije protiv majorizacije

peticija
VL FOTO
02.03.2011.
u 08:42

Zanimljivo je spomenuti da su laptopi ukradeni dan nakon završetka potpisivanja peticije “Stop majorizaciji Hrvata”

Da su Hrvati u Bosni i Hercegovini uistinu majorizirani te da su im čak i osnovna prava ograničena, najbolje pokazuje činjenica da ni potpisivanje peticije kojom su željeli ukazati na svoj položaj - nije moglo proći bez poteškoća.

Drska krađa

Naime, dva laptopa i jedno računalo na kojima su bili spremljeni podaci Organizacijskog odbora za potpisivanje peticije “Stop majorizaciji Hrvata u BiH”, ukradeni su iz prostorija HVIDR-e u Mostaru. Iako je predsjednik HVIDR-e HVO-a HB Dragan Radić kazao kako on osobno ne bi vezao krađu opreme s peticijom, zanimljivo je spomenuti da se krađa dogodila na dan završetka potpisivanja peticije, kao i činjenicu da, primjerice, nije ukradeno računalo pomoću kojeg HVIDR-a vodi financije, a koje je samim tim od mnogo veće koristi od onih na kojima se nalaze podaci o potpisima peticije “Stop majorizaciji Hrvata u BiH”. Radić ističe kako je ovo već treći put da se provaljuje u prostorije HVIDR-e u Mostaru. S druge strane, nije tajna da potpisivanje peticije koja je izazvala ogroman interes kod Hrvata, ali i pripadnika ostalih dvaju naroda nije odgovaralo određenom broju političkih stranaka u Bosni i Hercegovini. Spomenimo slučaj konkretno u Mostaru, gdje su pojedine stranke u svojim priopćenjima tražile zaustavljanje potpisivanja peticije jer isto uznemirava stanovnike na istočnoj strani Mostara.

Motivi politički

Motiv za krađu ovih laptopa je prvenstveno politički jer je očito da nekom nije u cilju da se pokaže koliko su Hrvati jedinstveni po ovom pitanju, te da konačno žele promijene. Iako su se odmah pojavile sumnje da su ovo djelo počinili i sami organizatori potpisivanja peticije, Radić to demantira jer kaže kako svi podatci koji se nalaze na računalima postoje i na papirima koji su ostali u prostorijama HVIDR-e, te da krađa opreme neće dovesti do odgode zbrajanja potpisa. Da je to uistinu tako, govori činjenica da će se u četvrtak, 3. ožujka 2011. s početkom u 11 sati u Maloj galeriji Hrvatskog doma “Herceg Stjepan Kosača” u Mostaru održati konferencija za novinare na kojoj će organizatori iznijeti konačne podatke o potpisivanju peticije koje je trajalo posljednjih 20 dana. Organizatori su istaknuli kako su zadovoljni brojem potpisa.

Komentara 3

JO
JohnConnor
15:26 02.03.2011.

Svima koji imalo kuze situaciju u BiH je jasno da je kradja laptopa djelo bosnjacke tajne sluzbe.

ZZ
zzbabac
18:39 02.03.2011.

Kakav je problem bilo prebaciti podatke na CD-ove ili DVD-ove i osigurati se na taj način, brzo i jeftino, tim više što je i prije bilo pravala u te prostorije. Ovako ostaje sumnja da tu nešto smrdi.

PA
park
19:29 02.03.2011.

Slažem se sa kolegom , to su sigurno uradile tajne službe , jer ti potpisi su toliko značajni za Bošnjake ko lanjski snijeg u Neumu...... Šta reći smiješno čim se bavi ovaj novinar !

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije