RAZRAĐEN PLAN

Ukidanje entitetskog veta - cilj platformaša

predstavnicki
VL FOTO
02.07.2011.
u 15:41

Veto je srpska brana od bošnjačke majorizacije, Hrvati ga nemaju u Federaciji BiH

Politička igra koju su SDP i stranke okupljene oko ovoga bošnjačkog bloka započeli u Federaciji BiH, nastavili u Županiji središnja Bosna s eliminiranjem Hrvata, želi se okruniti na razini države gdje su im sada jedina zapreka Srbi koji s mehanizmom vitalnog nacionalnog interesa zaustavljaju realizaciju ovog velikobošnjačkog projekta. Za sve dosadašnje poteze obračuna s Hrvatima u Federaciji BiH te napose bolnog i gotovo na razini nastavka etničkog čišćenja u središnjoj Bosni imali su potporu utjecajnog dijela međunarodne zajednice koji sve pokušavaju uvjeriti da je vlast utemeljena na zakonit način iako je takvo što odbacilo Središnje izborno povjerenstvo zemlje. Odluka SIP-a, jednako kao i to da je pet rezultat matematičke formule o jednoj trećini izaslanika od 17 u Domu naroda u hrvatskom klubu.

Smišljene opstrukcije

I umjesto nastavka postupka o drugome krugu glasovanja za kandidata za predsjedatelja Vijeća ministara BiH u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, cijeli je postupak SDP otegnuo kako bi pojačao krizu te izazvao arbitražu međunarodne zajednice. “Završetak sjednice Zastupničkoga doma, rezultati glasovanja i jasne izjave zastupnika, bili su više nego dovoljni za zaključak da predloženi kandidat za Vijeće ministara neće dobiti potporu ni u drugom krugu glasovanja”, poručili su iz HDZ-a 1990. Pojasnili su da je proceduru odgodio SDP-ovac Denis Bećirović koji je svjestan da kandidat za mandatara nema izgleda biti izabran No, on je to odbio.

Time se opet odgađa nastavak procedure izbora Vijeća ministara na neodređeno vrijeme. Doznaje se kako je krajnji plan zatražiti promjenu Ustava BiH i ukidanje entitetskog veta kako bi Bošnjaci ucijenili Srbe.

Udar i na Srbe

Iz Republike Srpske je pak stajalište o tome prenio predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Igor Radojičić.

- To znači ne samo da to neće biti netko iz hrvatskih stranaka, već sutra, prekosutra, ili u idućih deset godina, to neće biti netko iz RS.

Na toj priči o rotaciji mi branimo načelo na kojem će opet netko iz RS moći birati predsjedatelja”, istaknuo je Radojičić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?