akcija perač u bih

Uhitili 70 radnika lažne švicarske tvrtke, zaradili milijune eura

'bih...sarajevo...16.09.2009...sipa i policija, uhicenja i pretresi stanova, stranackih prostorija u sarajevu, osumnjicenika za zlocine nad hrvatima u mjestu trusina u blizini konjica...     Photo: Z
Večernji list
17.07.2012.
u 13:23

Prvo su osnovali fiktivnu tvrtku u Švicarskoj, a zatim podružnice u Sarajevu, Banjoj Luci i Bihaću

U akciji Perač policijske snage BiH i Republike Srpske privele su oko 70 radnika fiktivne švicarske tvrtke Dunmorr group koji se terete za višemilijunsku prijevaru, javljaju mediji u BiH. 

Izvor blizak istrazi otkrio je da je riječ o dobro organiziranoj grupi kriminalaca koja je u Švicarskoj osnovala spomenutu tvrtku, a čiji je glavni cilj bila prevara državljana zapadnoeuropskih zemalja.

– Prvo su osnovali fiktivnu tvrtku u Švicarskoj, a zatim podružnice u Sarajevu, Banjoj Luci i Bihaću. Zaposlili su više desetaka radnika, koji su morali odlično poznavati njemački jezik. Zatim su pozivali državljane Njemačke, Švicarske i Austrije na telefone i navodili ih da ulažu u ovu tvrtku, obećavši im da će ostvariti visoke novčane dobiti – objasnio je izvor blizak istrazi, prenose Nezavisne novine.

Istragom je utvrđeno da su lažni identiteti navodnih vlasnika kompanije u Švicarskoj, među kojima je i stanoviti Martin Grossman, kao vlasnik Dunmorr groupa u Zurichu. Banjolučku podružnicu tvrtke vodio je Željko Nikolić koji je bio jedna od glavnih meta akcije, no zasad ga nisu uhitili.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije