AKCIJA

Uhićeni s 15 kg TNT-a za vrijeme posjeta B. Tadića i M. Dodika

ciro
VL FOTO
30.08.2010.
u 07:35

Uhićeni Svetolik Đokić, Miodrag Matijević, Nikola Vojinović, Marko Vojinović, Marko Đokić i Milenko Topalović

U sjeni svečanog puštanja u pogon starog ‘ćire’ na pružnoj relaciji Višegrad - Užice, čemu su nazočili Boris Tadić i Milorad Dodik, policija se preksinoć upravo na toj ruti dala u tajnovitu potragu za opasnom skupinom krijumčara eksploziva i oružja. Uhićeno ih je pet iz Srbije i jedno iz BiH, a zaplijenjeno 15 kilograma plastičnog eksploziva, šest ručnih bombi, dva pištolja i četiri mehanizma za aktiviranje eksploziva. Akcija još traje.

Ministar MUP-a Srbije Ivica Dačić potvrdio je da je uhićen organizator skupine Svetolik Đokić iz Beograda, kao i Miodrag Matijević, Nikola Vojinović, Marko Vojinović i Marko Đokić. Oni su uhićeni prilikom isporuke eksploziva, kada su iz Višegrada prešli granicu sa Srbijom i smjestili ‘robu’ u užičkom selu Kotroman, baš kroz koje su prošli Tadić i Dodik.

Ministar je precizirao da se i dalje obavljaju pretresi stanova i na području Srbije, kao i u BiH, navodeći da se radi o koordiniranoj akciji u okviru koje je praćenje osumnjičenih trajalo nekoliko mjeseci.

- Eksploziv i oružje nisu bili namijenjeni za neku konkretnu aktivnost, ali je sigurno da zbog količine “ne bi služili za krivolov ili pecanje”, rekao je ministar Dačić.

Prema njegovim riječima, zaplijenjene eksplozivne tvari i oružja ukazuju da su mogli poslužiti i za neku kriminalnu ili terorističku aktivnost. Dačić je objasnio da su uhićene osobe iz Srbije naručile eksploziv i oružje vjerojatno radi daljnje prodaje, dok je osoba koja je uhićena u BiH bila prodavač. S druge strane granice izvijestili su da su jučer pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH u Foči uhitili Milenka Topalovića, također zbog sumnje da je krijumčario oružje.

- Topalović (39) je uhićen preksinoć u okviru zajedničke akcije s policijom Srbije na presjecištu kanala krijumčarenja oružja i eksploziva, potvrdio je glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić istaknuvši da su iz pravosuđa Srbije od ovog tužiteljstva zatražili pomoć i diskreciju u akciji presijecanja kanala krijumčara oružja i eksploziva. Šverceri su vjerojatno htjeli iskoristiti preveliku zauzetost sigurnosnih službi oko Tadića i Dodika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije