KRAJ AKCIJE

Uhićena i djevojka koja je bjegunca skrivala u kući policajca

culum
VL FOTO
05.06.2010.
u 11:34

Sumnja se da je djevojka vođe bande sudjelovala u pljački banke i drugim kriminalnim djelima

Dejana Mitrašinović (24) iz Banje Luke, djevojka Slaviše Ćuluma, uhićena je zbog pomaganja u pljački ProCredit banke u naselju Zalužani, oduzimanju audija 80 na području Laktaša, kao i za skrivanje svog dečka za kojim su sve sigurnosne agencije iz BiH tragale gotovo 40 dana.

Ona je od kobnog 24. travnja i vatrenog obračuna, u kojem je ubijen Slavišin brat Nedeljko Ćulum (19) i ranjen suparnik Jovan Jošilo (27), očito cijelo vrijeme znala gdje se njen momak nalazi.

- Dejana je s njim redovito bila u kontaktu i pomagala mu u skrivanju, a po potrebi donosila mu je potrebne namirnice i hranu. Kada su Ćulum i ekipa u Laktašima ukrali audi 80, ona je bila s njima u društvu, a znala je i za pljačku banke. Ukradenih 13.000 maraka još nije pronađeno. Zanimljivo je da je za saslušanja navela da je Slaviša svoj dio novca od pljačke predao majci, a nakon toga je pobjegao u Brčko. Međutim, te navode je gotovo nemoguće provjeriti, a obitelj osumnjičenog za to ne može odgovarati jer je zakon štiti od bilo kakvog kaznenog gonjenja, kažu iz policije. Uhićenjem svih aktera pucnjave od 24. travnja policija je sklopila mozaik akcije “Kasper”.

- Istragom je utvrđeno da je prvi metak u tom sukobu ispalio Jovan Jošilo, osumnjičeni za Nedeljkovo ubojstvo, i to iz pištolja kalibra 9 mm, koji je ranije ukraden na području Prnjavora, a utvrdili smo da je ovaj ukupno ispalio dva okvira iz pištolja, što je oko 30 metaka - dodaju iz CJS Banja Luka. Time su potvrđeni navodi iz pisma koje je Slaviša kasnije, 13. svibnja, po svom očuhu Branislavu Maletišu poslao novinarima, kade je naveo da “i ptice na grani znaju da je Jošilo prvi pucao”. - Nismo napravili sačekušu i jurili terenca. Laž je i da sam prvi pucao iz automatske puške, pisao je Slaviša iz svoga skrovišta, točnije iz policajčeve kuće (!?)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije