ZBOG POVIKA

Uefa željela prekinuti utakmicu, Šuker tvrdi: Pobijedio je nogomet

Dinamo - Sheriff (1)
Marko Lukunic/PIXSELL
31.07.2013.
u 00:25

- Nitko nema instant rješenje, no vidio sam kako je na 15 metara od navijača koji su to vikali, bili drugi koji su vikali "Dinamo". Bila je to, na kraju, pobjeda nogometa - kazao je Šuker.


Verbalni sukob na liniji navijači - svečana loža nastavio se na utakmici protiv Sheriffa. "Mamiću cigane, odlazi iz svetinje", čuli smo u utorak navečer toliko puta da ćemo vjerojatno te povike i sanjati. Počelo je od prve sekunde, a prijetilo je i da se utakmica prekine.

- Pažnja, pažnja, ovo je važna obavijest policije. Upozoravaju se gledatelji na sjevernoj tribini neka prestanu s protupravnim ponašanjem, jer će u protivnom biti udaljeni s tribine - govorio je spiker modrih već u drugoj minuti. Takvo što još nismo čuli na Maksimiru.

Malo spiker upozorava pa čas navijači ponavljaju isto. I tako naizmjence sve do 50. minute kad je počela policijska akcija. Otprilike 120 specijalca ušlo je na sredinu sjeverne tribine, gdje je bilo oko tisuću najglasnijih Bad Blue Boysa, te u formaciji počeli prazniti tribinu. U 65. minuti uz povike "Mamiću, cigane..." navijači su mirno napustili tribinu. Povici Mamiću su se još par minuta nastavili s drugih dijelova tribine, da bi zatim i potpuno utihnuli.

Na terenu, Zoran Mamić dugo je nagovarao Uefinu službenu osobu da ne prekine utakmicu... Razgovor nismo mogli čuti, no delegat je pokazivao prema tribini u stilu "Ako se još nešto dogodi, prekinut ću utakmicu". Na kraju to nije učinio.

- Istina, želio je prekinuti utakmicu - potvrdio nam je Miljenko Sakoman.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker je situaciju ovako komentirao:

- Negativna energija izašla je sa stadiona u trenutku kada je Rukavina zabio gol. U Uefi ćemo u srijedu razgovarati o ovoj problematici. Nitko nema instant rješenje, no vidio sam kako je na 15 metara od navijača koji su to vikali, bili drugi koji su vikali "Dinamo". Bila je to, na kraju, pobjeda nogometa i to ne samo u smislu rezultata - kazao je Šuker.

Ostane li Uefa dosljedna svojim kaznama, vrlo vjerojatno će se iduća europska utakmica, ona 4. pretkola Lige prvaka, igrati bez publike. Naravno, osiguraju li je u Moldaviji modri.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije