Nije im se svidjelo

Uefa kaznila Ajax zbog poruke navijača protiv luđačkog trošenja

ajax navijači
vak410.nl
19.01.2013.
u 17:06

Skupina Ajaxovih navijača sporni je transparent pokazala na utakmici Lige prvaka između Manchester Cityja i amsterdamskog kluba na Etihadu.

Uefa baš i ne voli pjesničku slobodu. I puno se ažurnije i oštrije obračunava s benignim navijačkim porukama nego sa rasizmom. Tako je i Ajaxu "odrezala" 10.000 eura kazne zbog poruke koju su navijači toga kluba istaknuli na utakmici Lige prvaka između Manchester Cityja i Ajaxa na Etihadu.

Skupina pristaša kopljanika poznata pod nadimkom VAK410 (prema sektoru na Ajaxom stadionu) istaknula je natpis "Against modern football" (protiv modernoga nogometa), koji je upotpunjen crtežom arapskoga šeika s vrećom novca koji je prekrižen crvenom crtom. Uefa je taj potez navijača osudila kao provokativnu i neprimjerenu poruku, iako natpis i crtež nisu sadržavali nikakve psovke, uvredljive poruke i slično, već su bile usmjerene protiv nekontroliranoga trošenja pojedinih klubova. Kao što je, primjerice, i Manchester City...

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?