KNJIGA

Udžbenik Žepić - Mihaljević je i šalabahter za političare

Udžbenik
22.04.2013.
u 11:34

Predstavljanje knjige sutra na Filozofskom fakultetu u Mostaru, a ključni naglasak stavlja se na potrebu rješenja nacionalnog pitanja i promjene Ustava bez kojih nema članstva u EU

Knjiga ‘Pravni i politički sustav Bosne i Hercegovine’, zajedničko djelo autora profesora emeritusa dr. sc. Bože Žepića i profesorice doc. dr. Damirke Mihaljević bit će sutra predstavljena na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Ovaj pionirski poduhvat će biti od iznimne koristi studentima Politologije, ali i brojnim priučenim političarima, a predstavit će je dekanica Filozofskog fakulteta prof. dr. sc. Slavica Juka, prof. dr. sc. Zdravko Tomac, prof. dr. sc. Vesna Kazazić te sami autori dr. sc. Božo Žepić i doc.dr. Damirka Mihaljević. Knjiga je izašla u izdanju zagrebačke nakladničke kuće ‘Tkanica’. Sama zamisao autora bila je donijeti na jednostavan način i na jednome mjestu osnovna znanja o pravnom i političkom sustavu BiH, što je temelj kako za bolje razumijevanje problema u krajnje složenom i nesavršenom ustrojstvu zemlje, ali i biti poticaj za korjenite promjene.

Brojni problemi

“Njezin pravni sustav je nerazvijen, nesustavan i neučinkovit, pa joj zato ne osigurava epitet pravne i socijalne države dok je njezin politički sustav nefunkcionalan, asimetričan i nadasve proturječan pa joj ne priskrbljuje epitet stabilne i samoodržive zemlje”, navode u predgovoru autori ove knjige koja je prva takve vrste u BiH i sastoji se od četiri poglavlja. Dominira zahtjev za korjenitim ustavnim promjenama bez kojih nema ni članstva u EU.

Iskorak

“Radi se o izuzetno korisnoj publikaciji koja će popuniti veliku prazninu u literaturi ove vrste i koja će biti od iznimne koristi prije svega studentima, a onda i svim drugim zainteresiranim intelektualnim djelatnicima, budući da je to prva publikacija ove vrste u BiH. Posebno ukazujem na važnost i sadržaj knjige koji se odnosi na pravni sustav BiH i njegovu povezanost s političkim sustavima”, napisala je prof. dr. sc. Vesna Kazazić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?