Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Udruge prozivaju stranke zbog 65.000 KM za samo tri sjednice OV

Iz NSRzB su kazali da su se odrekli naknada, HDZ BiH ih želi usmjeriti nekome od potrebe, kao i HDZ 1990, a iz HSP-a se nisu izjasnili
01. ožujka 2012. u 10:11 0 komentara 51 prikaza
Grude
Foto: Stojan Lasić

Politička situacija u Grudama i dalje je složena. Vijećničke naknade od 65.000 KM su podigle mnogo bure s obzirom da su održane samo tri sjednice OV u 2011.

Detaljno prikazati

Grudska udruga mladih GRUM postavlja pitanje kako vijećnici mogu primiti naknadu za nerad i pokazati neodgovornost prema zajednici u kojoj djeluju i koja ih je dovela u poziciju da primaju naknadu. Smatraju neozbiljnim način na koji su prikazani rashodi za 2011. u službenom glasilu. Smatraju da bi općinske službe većinu stavki trebale prikazati detaljno i razrađeno kako bi porezni obveznici bili upućeni u što je usmjeren njihov novac. Stranka koja ne participira u OV-u Grude, a to je HSS, navodi nedostatak zajedništva u teškom vremenu koje je proživjela općina Grude. - Gruđani su tražili ljude koji će ih voditi i pružili su povjerenje onima za koje su mislili da će za njih nešto učiniti. Osim što su nekoliko puta mijenjali stolice u vijeću, ključeve službenog automobila, ureda, te pozicije u nadzornim odborima, drugo ništa nije vrijedno ni spomenuti.

Odrekli se naknada

- Spremni smo se odreći naknada, a naravno prije moramo sjesti i definirati u koje ih se svrhe odričemo. Smatram da su studenti primarni i da bi njima novci najbolje došli, i vjerujem da ćemo uskoro dogovoriti po ovom pitanju, kazao je Ljubo Grizelj iz HDZ-a. Ispred NSRZB-a Miro Pejić kaže: - Naknada smo se odrekli. Pošto sastanaka nije bilo, na njih ne računamo pa nije primjereno da se vode kampanje na temelju toga. Pet puta smo pokušavali sastati vijeće i organizirati sjednicu, i što se tiče posljednjih pokušaja radi se o opstrukciji iz HSP-a. Imamo volju i želju da se vijeće sastane. -Zadnja isplata vijećnicima bila je u lipnju 2011. i mislim da se radi o dvije sjednice koje su održane tada. Nakon toga nikome nije ništa isplaćeno i smatram da navedeni iznos u službenim glasilima nije primjeren jer nije istinit. Ukoliko požele isplatiti te novce, sastat ćemo odbor stranke i odlučiti kome ćemo pomoći tim novcima, kazao je Mladen Leko iz HDZ-a 1990. Dio HSP-a objasnio je da ne može davati izjave u ime stranke.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.