krenuli na izlet

Učenik: Čuo se udarac i onda sam završio u jarku, svi su bili krvavi

bus (1)
Kristina Štedul-Fabac/PIXSELL
03.06.2010.
u 09:06

– Nakašljao sam se, a zatim mi je glava samo klonula na upravljač – u šoku je vatrogascima rekao vozač autobusa.

Od 42 ozlijeđene djece i nastavnika OŠ Juraja Habdelića iz Velike Gorice, većina će ostati na 24-satnom promatranju u Općoj bolnici Karlovac. Autobus koji je prevozio 52 putnika na izlet u Biograd sletio je s ceste danas oko 8 sati na autocesti A1, oko 200 metara od izlaza u Karlovcu. Ravnatelj dr. Nedjeljko Strikić i šef kirurgije dr. Zvonimir Tutek kazali su da je troje pacijenata, od kojih je jedan nastavnik, teže ozlijeđeno. Nitko nije u životnoj opasnosti, ali većina je pretrpjela šok.

– Sin mi je samo rekao da su se prevrnuli. Iz Zagreba sam u Karlovac stigao za pola sata, uopće ne znam kako. Ne smijem ni pomisliti kako je sve moglo završiti. Ovo što se dogodilo nije greška vozača – kazao je otac Željko Romčević. Njegovo mišljenje dijeli i Vladimir Hamilton kojeg je kćer Stela obavijestila o nesreći.

– Kada sam vidio da su autobusom prešli u drugi prometni trak, sledio sam se – poručio je V. Hamiltom.

Premijerka Kosor i kardinal Bozanić posjetili ozlijeđene učenike
Unesrećene je u Općoj bolnici Karlovac posjetila i premijerka Jadranka Kosor. Razgovarala je i s djecom i s njihovim roditeljima koji su davali iskaz u PU Karlovačkoj te poručila da je zanima i policijska istraga.

– Moraju se rasvijetliti svi detalji oko uzroka nesreće. Najvažnije je da će većina ubrzo ići kućama. Najviše suosjećam s roditeljima koji su u velikom šoku. Vjerujem da će djeca brzo zaboraviti što im se dogodilo – kazala je J. Kosor stradalom 13-godišnjem Stjepanu.

– Bog je pokazao da vam je blizu i sačuvao vas – rekao je kardinal Josip Bozanić koji je ozlijeđenoj djeci podijelio medaljone s likom Majke Božje Bistričke. Do nesreće je došlo stotinjak metara prije odvojka za silazak s autoceste u Karlovcu. Autobus Euroturist exspressa iz Zagreba, približavajući se naplatnim postajama u Karlovcu, skrenuo je ulijevo, probio zaštitnu ogradu između dva vozna traka, prešao na suprotnu stranu autoceste, probio i drugu zaštitnu ogradu na dijelu autoceste kojim se vozila kreću iz pravca Karlovca i zaustavio se pored autoceste. Sreće je što nije došlo do prevrtanja autobusa, a izbjegnut je i sudar s automobilima iz suprotnog smjera. Uz ozljeđenu djecu stradalo je i vozilo koje je naletilo na krhotine i odlomljene dijelove.

Da je vozaču pozlilo u vožnji tvrde i djeca
– Nakašljao sam se, a zatim mi je glava samo klonula na upravljač – u šoku je vatrogascima rekao vozač autobusa. Da mu je pozlilo u vožnji tvrde i djeca.

– Slušao sam muziku i odjednom je autobus počeo krivudati. Ničega se više ne sjećam, osim da su svi bili u krvi i uplakani – ispričao je 14-godišnji Slavko.

Tek stotinjak metara od mjesta ove, već dogodila slična nesreće u kojoj je učestvovao autobus. Dvije žene u toj nesreći su preminule, a od 44 putnika čak 38 ih je ozljeđeno. Za tu nesreću vozač Duško Olivari osuđen je na sedam godina zatvora.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?