meta narkokartela?

Ubijena bivša gradonačelnica grada u zapadnom Meksiku

meksička policija, kombi
AFP/PIXSELL
19.11.2012.
u 12:30

Tijelo Marije Santos Gorrostiete koja je preživjela dva prijašnja pokušaja atentata pronađeno je u jarku tri dana nakon što je njezina obitelj prijavili nestanak

Bivša gradonačelnica grada Tiquicheo u zapadnom Meksiku koja je preživjela dva prijašnja pokušaja atentata, nasmrt je pretučena, javlja BBC. Tijelo Marije Santos Gorrostiete (36) s prostrijelnom ranom na glavi pronađeno je u jarku tri dana nakon što je obitelj prijavila njen nestanak. Gorrostieta je bila gradonačenica grada Tiquichea od 2008. do 2011. godine, a za vrijeme njezinog mandata dva puta su pucali na nju. U jednom od tih napada ubijen je i njezin muž. Nakon drugog napada u kojem je teško ozlijeđena, Gorrostieta je po izlasku iz bolnice kazala kako ne zna zašto je bila meta napada.

Vlasti u Meksiku sve više postaju mete kartela. Oko 20 gradonačelnika ubijeno je od kada je predsjednik Felipe Calderon prije 6 godina objavio rat trgovcima drogom. Dok policija tvrdi da motivi nisu uvijek jasni, većina napada na nositelje lokalne vlasti događa se u gradovima male i srednje veličine u regijama kojima ''vladaju'' bande trgovaca drogom.

>> Oružana banda ukrala tijelo vođe meksičkog narkokartela Zetas

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?