Mali nogomet

U Večernjaku izvučeni parovi završnice

Nogomet
10.08.2012.
u 11:23

Predstavnici svih općinskih natjecanja iznijeli svoja iskustva iz najpozitivnijih sportskih priča

Kao i prethodnih godina, u prostorijama Večernjeg lista BiH u Mostaru jučer je održan sastanak međužupanijske Koordinacije za završnicu Liga Hercegovine, koja bi se ove godine trebala održati u Stocu. Finalni turnir pobjednika svih natjecanja trebao bi početi 27. kolovoza. Ako sve bude po planu finale bi se igralo 2. rujna, kada bi Hercegovina trebala dobiti svog novog prvaka. Večernji list BiH, kao pokrovitelj završnice, jučer su posjetili predstavnici svih gradova i općina koje sudjeluju na spomenutom natjecanju (nap. a. predstavnici Mostara, Čapljine, Čitluka, Posušja, Širokog Brijega, Ljubuškog, Livna, Tomislavgrada, Gruda i domaćina ovogodišnje završnice Stoca).

- Zahvalio bih našem domaćinu Večernjem listu, glavnom uredniku Jozi Pavkoviću na podršci koju daju našem projektu sve ove godine. Ove godine praćenje općinskih liga u vašim novinama podignuto je i na jednu višu razinu, zbog čega smo vam mi kao sportski prijatelji jako zahvalni, kazao je predsjednik Koordinacije Mile Prusina.

Najpozitivnija priča

Glavni urednik Večernjeg lista BiH Jozo Pavković izrazio je zadovoljstvo što Večernji list ponovno ima prigodu biti ne samo pokrovitelj završnice, nego i aktivni sudionik pozitivnije sportske priče u cijeloj Hercegovini. - Liga mjesnih zajednica postala je jedan od najvećih društvenih događaja koji oko sebe okuplja desetke tisuća ljudi. Svi možemo biti ponosni da ovaj ljetni ugođaj protekne u sportskom duhu u kojemu jednako uživaju i sportaši-amateri i gledatelji, kazao je Pavković na jučerašnjem sastanku. Na dnevnom redu se našlo nekoliko uobičajenih točaka, ali najzanimljivija od njih svakako je bila izvlačenje parova za finalni turnir u Stocu. Predstavnici općinskih natjecanja kratko su izvijestili u kojoj se fazi nalaze njihovi turniri. Nekoliko općinskih turnira već je završeno, ostali su uglavnom u završnim fazama. Utvrđeno je kako su natjecanja protekla ili protječu u vrlo dobrom redu, uz nekoliko sitnih iznimki, problema s kojima se pojedine općine susreću. Dosta rasprave na sastanku izazvali su ponovno kriteriji po kojima neki igrač može nastupiti na završnici. Propozicije natjecanja nalažu da igrači za neku momčad mogu nastupati po podrijetlu oca ili po mjestu boravka. Ispred ovogodišnjeg domaćina Stoca nazočnima se obratio Danijel Babić, pomoćnik načelnika spomenute općine, koja će biti domaćin završnice.

Čast i obveza

- Nama će biti iznimna čast, ali i obveza biti domaćin ove prestižne sportske manifestacije. Smatramo kako smo dorasli tom projektu i Općina će u svakom smisli stati iza ovoga projekta, kako bi on na ponos svih nas bio ponovno uspješan, kazao je Danijel Babić. Na sastanku su rješavana još neka tekuća pitanja. Čapljini, koja je prethodne godine organizirala završnicu, bit će poslan dopis opomene pred suspenziju. Postavljen je rok do 20. kolovoza za izmirivanje takse koju je organizator završnice dužan uplatiti Koordinaciji za godišnje djelovanje. Na sastanku su utvrđena i povjerenstva koja će voditi natjecanje. Predsjednik Natjecateljskog povjerenstva bit će Zoran Biletić ispred Stoca, a članovi Zdravko Pranjić (Čapljina) i Matej Damjanović (Mostar). Predsjednik disciplinskog povjerenstva je Milodrag Tomas iz Gruda, a članovi su Goran Skoko (Ljubuški) i Danijel Babić (Stolac). Povjerenstvo za žalbe čine predsjednik Predrag Naletićić (Široki Brijeg), te članovi Mile Prusina (Čitluk) i Tihomir Mustapić (Posušje).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije