AKCIJA POLICIJE

U Švedskoj uhićena osoba osumnjičena za zločine u BiH

uhićenje
Arhivska fotografija
29.12.2010.
u 16:15

Policija je objavila kako uhićeni nije švedski državljanin i da je za njim raspisana međunarodna potjernica

Švedske vlasti u pritvoru će zadržati državljanina Bosne i Hercegovine koji je sinoć uhićen u toj zemlji zbog sumnje da je sudjelovao u zločinima na području BiH tijekom rata, javio je danas Birn Justice Report.

Službenici za informiranje Švedske policije nisu bili u mogućnosti potvrditi identitet uhićenog muškarca, ali su rekli kako je uhićenje izvršeno po međunarodnoj potjernici koja je raspisana na zahtjev naše zemlje.

„Mi sada očekujemo zahtjev za izručenje od vlasti u BiH. Kada to zaprimimo, švedsko ministarstvo pravde i tužiteljstvo u ovoj zemlji će slučaj da donesu pred Sud, koji će potom donijeti odluku da li će doći do izručenja“, za Justice Report je rekao Bertil Oloffsson, šef međunarodnog odjela za istrage u Švedskoj policiji.

Oloffsson je kazao da tijekom istrage policijske vlasti ne mogu otkriti identitet uhićenog muškarca, ali je otkrio da se radi o čovjeku „u četrdesetim godinama“.

"Uhićeni muškarac nema švedsko državljanstvo. Vlasti naše zemlje će obavijestiti BiH o uhićenju, te se nadamo da bi se već u siječnju iduće godine moglo održati ekstradicijsko ročište pred švedskim pravosuđem", kazao je Oloffson.

U Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine su rekli kako još  nemaju informacija o uhićenju, te da „očekuju službenu obavijest iz Švedske“, nakon čega bi Ministarstvo pravde BiH moglo pokrenuti proces ekstradicije.



Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?